Benceeeeeeeeeeeee......
Şimdi arkamıza yaslanıp,şöyle bir sitemizi inceler isek; makale -döküman-konu anlatımı-avlanma teknikleri-malzemeler-balık hakkında muhtelif biligiler vs vs.....hemen hemen her şey var.Yani diyorum ki; diğer amatör balıkçılık sitelerinde ne varsa,bizde de hepsi var.Eeeeeee, katılımı arttırmak için ne eksik o zaman diye bir soru ortaya çıkıyor....
Sevgili arkadaşlarım....Bence bunu aşmanın yolu,tanışıp-kaynaşmaktan geçiyor.Yani havalar müsait olduğu andan itibaren elimizden geldiği kadar çok katılımcının dahil olduğu sık sık organizasyonlar yapmalıyız...Öncelikle her üyemiz kendi bulunduğu yöredeki arkadaşlar ile bir şekilde(Ama özelden yazarak-ama msn yolu ile yazışarak) tanışıp kaynaşması lazım.
Birlikte olan bu kişiler tüm yaşadıklarını,bir şekilde tek tek sitenin üyeleri ile paylaşma ihtiyaçı duyacak ve bunun sonunda da hem siteye kalıcı katılımcılar sağlanmış olunacak;Hem de dışarıdan siteye göz gezdiren bir ziyeretçi buradaki paylaşım-muhabbet ortamını görünce otomatik olarak kendini bir şekilde site içerisinde bulacaktır.
Önümüzdeki günlerde,10-15 kişilik guruplar halinde bir takım organizasyonlar gerçekleştirilebilirse eminim paylaşımın çok daha bol olduğu ortam ortaya çıkacaktır....
Bu siteye üye olan bizler bu tutkuyu elimizdenden geldiğince sık sık yaşamayı seven insanlarız.Şimdi balığa giderken,ama tartışma-sohbet bölümüne, ama duyurular bölümüne arkadaşlar ben şu gün şu saatte,şu mevkiye kıyıdan takılmaya gidiyorum denilse fena mı olur.Zorlama ve baskı olmadan o hafta veya o gün balığa gidecek olan diğer bir arkadaşın da o ekipe dahil olması ile siz düşünün ortaya çıkacak o tatlı telaşı.Şimdi doğal olarakta ortaya şu çıkacak....Vay bee, işte filancalar bu hafta şuraya balığa gideceklerdi..dur bakayım bizim siteye gireyimde bakayım,neler yakalamışlar,neler yaşamışlar diye diğer üyelerde merak oluşacaktır.
Mesela ben kendim şahsen diğer üyelerin yaşadıklarının okumaya bayılıyorum.Ve merak içinde ilk gelecek raporları dört gözle bekliyorum.Tabi ondan sonra yazılan yorumları da....
Durum böyle olunca da,site haliyle sanal bir bilgi platformu olmaktan çıkıyor ve adeta yaşayan-soluk alıp veren-anında tepki veren canlı bir organizmaya dönüşüyor.....Bilmem yanılıyorum mu?
Siteyi her açışımda dur bakyım Sevgili Göksel bu hafta ne yapmış,dur bakayım sevgili Erol'cuğum bu hafta seferihisar da ne yapmışlar,veya Adnan olsun,Mufi olsun,Onur olsun,Şavaş olsun,Can olsun,Güven olsun,Mert olsun ......vs vs.bu hafta bir şeyler yapmışlar mı diye siteye uğramadan edemiyorum.İşte bütün mesele bu siteye üye olan tüm kişilere bu merak duygusunu bir şekilde aşılamamız lazım.Katılım zaten geriden otomatik olarak gelecektir.....
|