Konu: Zeytineli-1
Yalnız Mesajı Göster
Eski 04-02-2007, 12:19   #8
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Göksel' im, ben bu mevsimde gündüz kıyıdan dişe dokunur bir şey yapmaz desem dahi ; sen yine kendi bildiğini yapacağın için ''hayırlısı olsun'' ve ''ne güzel temiz hava almışsınız'' diyorum. Kıyının pisliğinin sorumlusu malesef başda çiftlikçiler ve oraya bizler gibi olta atmak için gelen kişiler.Tüm balıkçıların uyması gereken kurallar diye çok önce bir başlık açmışdım ve gördüğüm manzaralar karşısında hiç değilse bizlerin nasıl davranmamız gerektiği hususunda acizane ben ve o yazıyı okuyan hepimiz bir şeyler yazmışdık.

Bir olayı tam olarak anlıyabailmek için, ilk önce konulacak teshis çok önemlidir.Söz bu meclisden dışarı diyerek, açıkça malesef şunu söylemek zorundayız.Zerre kadar çevre bilinci olmayan,yaşadığı çevre için parmağının ucunu kıpırdatmıyacak acizlikte bir milletiz.Yediğimizi yediğimiz yerde;bilmem yaptığımızı ......... yerde bırakmayı ''normal-olağan '' karşılayan kişileriz.Allah aşkına elimiz vicdanımıza koyalım....Kaçımız olta atıığı yerdek ayrılırken;hiç değilse kendi ürettiği çöpleri şöyle bir poşete toplayıp da,yolda giderken bir çöp bulduğunda içine atmayı tercih ediyor.İşimiz bitti ya,....bizden sonra gelenler bilmem ne yesin zihniyeti.....Halbuki bir hafta sonra olmasa dahi 15 gün sonra yine o bölgeye kendi de geleceğini çok kimse hesap bile etmiyor.

Ben işimiz bitipde döneceğim zaman elime aldığım poşete,mümkün olduğu kadar yok başkasının ürettiği ,yok benim ürettiğim çöp demeden bir şeyler doldurmaya özen gösteririm.

Eminim bu alışkanlık insanlarda otursa, kıyılar bu kadar leş gibi olmayacaktır.Başkaları yapmıyor ben neden yapayım demektense; elinden geldiği kadar bir şeyler yapabilmek bana daha mantıklı geliyiyor....

Ayrıca,çiftlikçilerin ürettiği kıyıya vuran boş yem çuvalları,köpük parçaları vs.. içinde sorun aynıdır.

Gelelim, kıyıda körülen kuş leşlerine......Başdan insanın aklına aman allahım kuş giribi mi yoksa diye gelebilir....Oraya en son gittiğimde gördüğüm manzara karşısında bunun cevapını net olarak verebilirim...Çiftlikte çalışanlar işlerinin azlığından mıdır,yoksa fazla boş kaldıklarından mıdır yoksa sadece zevk için mi bilmiyorum; ellerinde tüfek ile gelen geçen martı ve karabataklara ateş ederek şap diye suya düşürdüklerini gördüm.Hani kara avcılığı desen ,bunun da bir ahlakı ve kuralı vardır.....Bu olsa olsa sadece ......... bilemiyorum ve isimde bulamıyorum...

Lütfen olta atığımız yerden ayrılırken, elimize alacacağımız bir poşete etrafımızdaki çöplerden doldurup ait olduğu yere yani çöpe atmaya özen gösterelim.Biz bunu yaparken etrafımızdaki insanlar bize salak gözüyle veya bön bön bakabilirler.....
  Alıntı Yaparak Cevapla