Alıntı:
lidaki tafarından gönderildi
valla Mert kardeşim,baya oluyo,hisar avclıktan almıştım,orda birkaç boyu vardı.
hala varmı bilmiyorum.
|
Teşekkür ederim, bir de oradan bakarım...
Alıntı:
aganta borina borinata tafarından gönderildi
mert bende o yemlerin bi kaç boyu var...ancak bu yemlerle hiç balık yakalayamadım...üstelik bunlarla at çek yapmak oldukça sıkıcı olabiliyor...
şimdi şöyle anlatmaya çalışayım...bu yemi suda aydınlık havalarda dipten oldukça ağır çekmek gerekiyor...çok hafif bi kursunu yemden 50 cm. kadar öne misinaya sıkıştırıp fırdöndüsüz kullanmak gerekiyor...geceyse bu yemlerin parlak gözlü olanları var...ay ışığında kırmızı kırmızı parlar bu gözler...bunlarıda gece kurşunsuz suyun yüzeyinden ani çırpma hareketleriyle çekmek lazım...50-60 cm kadar çek bekle bi kaç saniye sonra yine çek bekle bu sürekli yapılmalı...bu şekilde balık yakalayan bi kaç arkadaşım var...ancak bu yemleri çok istisnai durumlarda tercih ediyorlar...yani buralarda pektercih edilen bi yem değil..tabi sizin oralarda sonuç daha olumlu olabilir...
erdal bey...yemlerin rekleri pek seçilmiyor ama...slikon zarganaları tavsiye edebilirim...ismail abinin tarif ettiği sekilde ya da hafif zokalı kurşunla kullanmak daha doğrudur bu yemi...tabi bu şekilde yemi uzaga atmak sorun olabilir...bi kaç boyunu aynı beden üzerine 3 adet bağlayarak kullanabilirsiniz...ayrıca gece aydınlatılmış iskelelerden iskelenin etrafında gezdirme yaparakta kullanabilirsiniz...
rastgelsin...
|
Doğan bendeki 10 cm'liğe at-çekte çipura bastı ama iğne çok büyük olduğundan balığı alamadım. Ondan ufağından arıyorum

. Tabii o çipura sonrasında yanımdaki mamunların kurbanı oldu o da ayrı konu

...