Yalnız Mesajı Göster
Eski 17-02-2007, 21:28   #6
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Muvaffak abicim öyle avlaklar gördüm ki 100 tane izmarit tutarsın ama garanti arada bir yada iki adet güzel balık denk gelir orası taştır izmaritten fırsat bulan mercan karagöz çupra arada tek tük olsada gelir. Ben görmedim duymadım (erol abinin yeri hariç) sadece mercan yapsın iri iri. Yada ne bileyim izmarit-gopez-ispari-hanoz olmasın bir yerde görmedim 90 metreden izmaritte çektik gopezde hanozda hemde dipten gelen hanozların gözleri yuvalarından fırlıyor basınç değişiminden, tabi mercanda çektik. Yani sadece iri ve iyi balık yapan yer bulmak samanlıkta iğne bulmaktan daha zor Birde bu iş nasip işi abicim ben hanoz çekerken 2 metre önümdeki Adnan abicim karagözün dibine vurmuştu. 2-3 Hafta sonra aynı yerde ben teknenin baş tarafında hanoz çekiyorum ortada Onur abi fangri çekiyor arkada Mert abi karagöz çekiyor.
Güven abide çok güzel söylemiş eğer orda 1 kez güzel balık yakaladıysan orası artık özeldir senin için mesela bahsettiğim 90 metre derinlikteki yerde 1 kez güzel mercan çekiyorduk yunuslar işi bozdu şimdi her ava çıktığımızda hava müsade ettiği takdirde mutlaka orayı deniyoruz. Adnan abi her gittiğimizdede daha eskiden yaptığı güzel avları anlatır eski günleri yad eder
Sendeki bu düşünce akımı bana acaba Muvaffak abide yaşlanıyor mu sorusunu sordurttu
Neyse abicim bu konu kişiye göre değişir ama bana sorarsan dediğinde haklısın tekneyle çıktığımıza değmeli ama öyle yer mi kaldı gözünü seveyim denizlerimizin durumu ortada iyi balık tutanlarda avlakları sır gibi saklar (haklı olarak) bizde kokar çuprasına siznarite talim ederiz bazen balık olmasada insan büyük keyif alabiliyor (bknz:bu yıl yaptığımız tüm Karaburun avları Çeşmealtı ve Gümüldür avı)

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla