"Dolphin massacre in Japan" ( Japonya'da yunus katliamı )....! Videonun konu başlığı aynen böyle arkadaşlar... Bu sadece benim veya bizim değil, videoyu çeken habercinin de , metini hazırlayanın da düşünceleri... Korkunç ve mide bulandırıcı , insanlığımdan utandırıcı bir durum...

Benzer uygulamalar Karadeniz de de uygulanmakta, ağlarına zarar vermesin diye yunuslar dumdumla vurulmaktadır...

Denizde yaşayan en zeki memelilere yapılan katliamı , hele bu şekilde vahşice ,ahlaksızca,işkenceyle öldürülmesini kınıyorum..! Hiç bir şekilde affedilir ya da su götürür bir yanı yok..!
İnsanlar ; beslenmek için hayvan yetiştirip medeni bir şekilde mezbahalarda kesiyorlar . Hiç bir zaman dar bir alana sıkıştırılıp korunmasız bir şekilde önce işkence yapılarak, zıpkınlanıp kan revan içinde yaralanıp, sonra katledilmiyor kesilen büyük ve küçükbaş hayvanlar ya da tavuklar ve de diğer kanatlılar...

Dostlar ; avcılık bir spordur...Sadece ;canice plan yapıp; yalnız sorumsuzca, amansızca ,maddiyat için öldürmek değildir..!
Bizler amatör balık avcısıyız , avlarız ama aynı zamanda doğaya da saygımız vardır, olmalıdır da...!
Dünya da herşeyin bir sınırı olmalı...!
Bu zeki memeli yaratıklara yapılanları gördüm; üzüntüm sonsuzdur

Her ne amaçla yapıyorlar olsa da ; KINIYORUM...!
Bundan böyle ; hiç bir Japon malını kullanmıyorum, boykot ediyorum...!