Yalnız Mesajı Göster
Eski 06-03-2007, 10:37   #4
aganta borina borinata
Guest

bi nehrin hangi yakasında olursanız olun karşı yakadasınızdır...

avının bu şekilde yapıldığını görmek insanı hakikaten inanılmaz ölçüde kızdırıyor... japonlar sadece yunus değil balina ve köpek balığı da avlıyorlar... hatta muvaffak abinin de dediği gibi kuzey insanları fokları avlayıp yiyorlar... tabi bize bu güne kadar bu balıklar arkadaşımız gibi anlatıldı... yunus balıklarının insanlara yardım ettiklerine şahit olunmuş... hele belgesellerde o foklara bi bakın hele de yavruları insanın gözünün içine nasılda bakarlar... geçenlerde forum da bi başlık altında norveçlilerin balina avının görüntüleri vardı en az bunun kadar insanın içini burkan bi manzaraydı...

arkadaşlar bizlere her ne kadar anlaşılmaz görünsede uzak doğu ülkeleri bu balıkları yiyorlar... ve yıllardır yiyoarlar...hatta yaptıkları araştırmalarda yunus etinin çok zararlı olduğunu bile bile yiyorlar...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

bi ara biyerlerde yunus balığı avının japonyada "2000" adetle sınırlandırıldığını ama avlanan balıkların sayısının 20.000 - 25.000 ulaştığını hatta aştığı düşünüldüğünü okumuştum... hatta bundan 3-5 sene kadar önce bi belgeselde avının nasıl yapıldığını izlemiştim... eğer o görüntüleri izlemiş olan arkadaşlar varsa eminim bu videonun yasadışı bi avdan alınmış olabileceğini tahmin edebilirler... peki bu yasadışı avlardan japonyanın haberi yokmudur bence vardır...hatta müdahale etmek istemediği tek av budur bence... ne yazıkki yurdumuzda da yasa dışı avlar yapılmakta... ama bu kadar kanlı görüntüler olmadığı için çok tepki almaz...hatta geçenlerde zıpkınla yaralanmış bi akdeniz foku görüldüğü haberini izlemiştim bi kanalda... bir ay kadar sonra yavru bi akdeniz foku bulundu...anası terk etmiş yada öldürülmüş... 70 li yıllarda ülkemizde de yunus avı yapılıyormuş...

japonya balıkçılık konusunda üretim ve tüketimde sanırım dünyada başı çekiyor... hatta yukarıda verdiğim belgedeki tarihe bakarsak belkide dünyada balıkçılık konusunda yasalar çıkarmış ilk ülke olabilir... yunus avı belgeselinde izlediğim görüntüler inanın bana bizim kanaralarda yapılan uygulamalardan daha ciddiye alınmıştı... bu video yasadışı bi avdan başka bişey değildir gibi geliyor bana....

tabi bunun yanında japonyada bölge koşullarının uygunluğuyla birlikte balık avında sınır tanınmıyor... hatta nesli tükenmekte olan canlıların bile gözardı edildiği ülkelerden...

ama şundan eminin profesyonel ve amatör balıkçılığı katil diye nitelendirdiğimiz japonyanın yüzde beşi kadar ciddiye alabilsek dadından yenmez bi diyar oluruz vallahi...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla