Yalnız Mesajı Göster
Eski 06-03-2007, 12:17   #13
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

Canlıların çeşitli ülkelerde ya da bölgelerde besin amaçlı avlanması fikrini yadırgamıyorum. Sonuçta gıda mühendisliği eğitimim sırasında gerçekten çok garip ve kesinlikle bize iğrenç gelecek örneklerle karşılaştığım oldu zaman zaman.

Benim bu görüntülerle ilgili tepkili olduğum konunun ağırlıklı kısmı işin yapılış şekli. Doğan'ın da belirttiği gibi bu görüntüler yasadışı bir avdan olabilir. Ama sonuç itibariyle insanlık dışı bir yöntem olduğu açık.

Ama bu işi yapanları da tüm bir Japon toplumuna mal ederek Japonları kınıyorum vs demek bana çok mantıklı gelmiyor. Her toplumda ve ortamda birbirinden farklı yapıda bir yığın insan bulunur. Ayrıca kimse kusura bakmasın ama bugüne kadar pek çok örneğini gördüğümüz üzere "bilmem hangi ülkenin ürünlerini protesto ediyoruz" şeklindeki söylemlerin tamamı boş çıktı. Bunun en büyük nedeni de gerek ithalat açısından, gerekse istihdam açısından, gerekse diğer ekonomik dengeler açısından büyük ölçüde dış ülkelere bağımlı durumda olmamızdır. Önce Japonlardan almakta olduğumuz ürünlerin ikamesini bulalım, Japon şirketlerinde ve bağlantılı şirketlerde çalışan insanlarımıza olası bir aksi durumda istihdam yaratacak olanakları sağlayalım, ondan sonra adam gibi bir protesto yapabiliriz. Yoksa herşey sadece lafta kalacaktır.

Neyse yine çenem düştü, kısaca bu olayı yapan kişileri (milliyeti ne olursa olsun) kınıyorum...

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla