Konu: Makineler
Yalnız Mesajı Göster
Eski 29-11-2005, 23:07   #3
balıkcı
Kaptan

balıkcı kullanıcısının avatarı

Balıkcı dostlar makinalar hakkında yazmış olduklarınızı okudum tuzlu suyun makinaları bozduğundan ve bu makinaların yağlanması gerektiğinden bahsetmişsiniz yanlız şunu eklemek itedim tuzlu suda kulanılacak makinalar ve tatlı suda kulanılacak makinaların imalatları sırasında ayrılıyor zaten, şayet siz tatlı suda kulanılacak bir makina almışsanız isterseniz çok para ödeyin çok kaliteli makina alın yada çok iyi bakımını yapın bu makina size fazla dayanmaz
iyi bir tuzlu suda kulanabileceğniz makina olursa en fazla balıktan sonra tatlı su ile makinayı üstten bir yıkarsınız o kadar makinanın gövdesini açmanıza gerek kalmaz zaten açmamalısınız yeni makinalar kulandığnız yere göre imal edilmiştir gövdeler çok sıkı bir şekilde kapanmıştır ayrıca makina yağları özel bir konudur her yağ makinaya sürülmez bu yanlış sürdüğnüz yağlarda makinanın içindeki parçalara zarar verir.
Şunu eklemek istiyorum geçen sene türkiyede tatilim sırasında balık avı malzemesi satan dükkandan makina almak istedim makinanın özeliğini sordum gayet güzel anlattı ve sonunda bu makinanın tuzlusu,da mı yoksa tatlısu,da mı kulanabileceğmi sorduğumda bana tatlısu ile tuzlu su arasında bir fark olmadığnı bunun malzeme üreticileri tarafından uydurulmuş olduğnu söyledi tabiki biraz bu konuda sohbet ettik kendisine anlatmaya çalıştım anladığnı sanmıyorum yada anlamak istemedi.
Benden size bir balıkcı dost tavsiyesi tatlı ve tuzlu su makinalarını ayırt edin yada makina alırken bu konuyu araştırın.
sevgiler,saygılar
Selim Öner(balıkcı)
balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla