Yalnız Mesajı Göster
Eski 10-03-2007, 11:52   #10
giritli
Kaptan

giritli kullanıcısının avatarı

Bu nedir abicim böyle yaaaa....yemin ederim midem bulandı....Aynı hisleri kuzey ülkelerinde fokların kafalarına vurularak öldürülmesini seyrederken hissetmiştim....

Evet arkadaşlar ben de insan ırklarının,dinlerinin,yaşam koşullarının veya kültürel birikimlerinin gerektirdiği beslenme alışkanlıklarına karşı değilim...Herkes istediğini istediği şekilde yemekte özgürdür....Ancak yenen canlının soyunun tükenme tehlikesi varsa ben buna karşıyım....Bunu yunuslar için ya da foklar için söylemiyorum tabiykide,sanırım şuanda onların soyunun tükenmesi riski yoktur ama elbet birgün o da olucak...Ayrıca benim ve birçok arkadaşın lanetle kınadığı durum yenen canlının ne olduğu veya nasıl yendiği değil ; ne şekilde öldürüldüğüdür...Avcılık demiyorum çünkü kara ya da deniz avcılığı demek sportif amaçlarla yapılan belli kriterleri olan bir spor dalıdır...Beyler lütfen herkes elini vicdanına koysun bu resmen katliamdır KATLİAM....

Ben bizim ülkemizdeki Kurban Bayramlarındaki görüntüleri de kınıyorum açıkcası...Tamam Kurbanlık hayvanlar kesilirken dini teamüllere uygun birşekilde kesiliyor olabilir belki ama bunların toplu görüntüleri bir Türk ve bir Müslüman olarak benim gözüme güzel görünmedikten sonra diğer dünya insanlarının gözlerine güzel görünmesini bekleyemezsiniz...Kesim sırasında kan gölüne dönen ortam veya kesim sırasında ve sonrasında sakatatların içinde oynayan ya da bir parça yiyecek bulmak umuduyla dolaşan çocuklar...Şahsen ben özellikle ve özellikle Kurban Bayramlarında kesinlikle et yemiyorum...Diğer avrupa ülkelerindeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar farklımı kesiliyorlar sizce....Bence HAYIR...Ama onların kesimhanelerinde bizdekiler gibi insanın midesini bulandırıcı görüntüler ortaya çıkmıyor...Gayet steril bir ortamda işlem yapıyorlar...Ortalık kan gölüne dönmüyor...Dolayısıyla basına da katliam gibi yansımıyor...Hayvanı öldüğünde elbette kanı akıcak elbette can çekişecek ama bunu yapma şeklinin pekçok metodu olduğunu düşünüyorum...

Nasılki avrupa basını kendilerine hoş gelmeyen birşeyi tüm Türk Milletine malettiğinde hoşumuza gitmiyorsa ; bu ve benzeri görüntüleride tüm Japon Irkına maletmemeliyiz...Son olarak "iğneyi başkalarına batırmadan önce çuvaldızı kendi etimizde bir deneyelim" diyorum....

Saygılarımla...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
giritli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla