Yalnız Mesajı Göster
Eski 12-03-2007, 15:34   #9
mufi
Guest

Arkadaşlar hepiniz sağolun...da ya hiç biriniz 11.numara iğne ile bu balık nasıl geldi yada 016 nasıl kopmadı diye sormadınız..??
hadi bakalım anlatayım..yenilere tecrübe olsun..malum 016 max 2kg çeksin bu sazan kafa attımı çok daha fazla yük bindiriyor. benim bir yöntemim var bilmem sizlerden uygulayan varmı .
balık agır oldugu nu anladıgım anda kamışı sol elime alıp sag elime kepçeyi alıyorum. ve kamışı suya yatay vaziyette tutup geriden itibaren 2 bölümünü hemen kapatıyorum ki balıgı kepçe hizasına getirebileyim..balıgın her asılmasında el bileginden kamış suya dogru iniyor yani hem kamış ucunun esnemesi hemde el bileginin yumuşak bir şekilde kasılması ve frenliyerek aşagıya doğru eğilmesi. hem misinayı kurtarıyor hemde iğnenin açılmasını engelliyor.balık boşladımı kamışı tekrar yere paralel veya en fazla 45 dereceye getiriyorum
bu yöntemi tavsiye ederim malum iyi av ince misina ile olur..mesela dün sagımda ve solumdakiler 030/035 gibi malzeme ile hiç denecek kadar balık vuruşu aldılar.
  Alıntı Yaparak Cevapla