Biz sirkülerimizi de tahmin ederim egemen devletlerden adapte etmişizdir, senin her yanın eğri olsun ama sen büğrüyü bul. Sen onca trole gırgıra izin ver avmarketlerinde boy boy tırıvırı satışına izin ver ama kullanımı yasak olsun ,kıyıdan av yapanlara olta sınırlaması getir.
Benim 3 kamışım oldu toplamda, abim ise 7-8 olta atar, bunların herbirine mamun, borukurdu, madya, yengeç, sübye, sardalya takar, bazıları tek gezer kurşundur (madyalar, sübyeler) , bazıları köstekli (mamunlar ) bazıları dip kıbırısıdır (sardalya).
Bunun şansı artırmakla da ilgisi vardır, bir çeşit mazmuzlama da diyebiliriz, ama bence hepsinden ötesi stil olarak bakabiliriz, daha doğrusu ben bu şekilde gözlemledim. Bu şekilde alışmış ve nasıl oluyorsa hepsine yetişiyor ben mümkün değil idare edemem. Oltalarını atar, ya ufak bir sopa diker başlarına ya da kayalar üzerine bırakır , çayını kahvesini koyar seyreder. Çevredeki amatörler açısından Onur' a katılırım , yada gider başka bir alanda atarım 2-3 tanesini,
Balık avlamak nasip kısmet işidir, sen takım yapmayı biliyorsan, yemini düzgün takıyorsan , kısacası avcılığın temek kurallarını yerine getirip oltaı suya attıysan gerisi kısmetine kalmııştır, ister 10 olta at ister 1 tane
|