Yalnız Mesajı Göster
Eski 15-03-2007, 09:56   #30
giritli
Kaptan

giritli kullanıcısının avatarı

Benim yaptığım kıbrıslarda iğne sayısı altıyı geçiyor...9-10 adet sinek iğneden yapıyorum takımı...yani benim kullandığım takım şu durumda yasaklılar listesinde...peki kefal için yapılan kıbrısların öteden beri gelen dedelerimizden gördüğümüz belli bir standardı olmuyormu...benim bildiğim dükkanlarda satılan hazır takımlarda da 9-10 civarı iğne oluyor...bilemiyorum ama 6 iğne sınırı sarkıtma tipi takımlar için geçerli olsa gerek diye düşünüyorum...bundaki kasıt sanıyorum ki 6 iğneden fazla yapılan sarkıtma takımın neredeyse paragatın işini göreceğinin düşüncesinden kaynaklanıyor...sirküleri hazırlayanlarında bundan yola çıkarak böyle bir sınırlama getirdiklerini düşünüyorum....bence bu iğne sınırlandırması kıbrıs tipi takımlar için tartışılır gibi geliyor bana...

çünkü işim kanunlar,tebliğler vb.ile çok fazla ilgili olduğundan şunu biliyorum ki kanun şöyle der "lafzın açık olmadığı yerde ruhuna bakılır" yani kanunda,tebliğde,sirkülerde ya da benzeri bir hükümde söylenen şey yoruma açıksa,o hükmün ne amaçla çıkarıldığına bakılır...

öyleyse kefal takımlarının ya da diğer türlerin avcılığında kullanılan dip veya yüzey kıbrıslarının hepsinin max.6 iğneden ibaret olması gerekiyorsa , ya iğne boylarını büyütücez ya da takımı daha kısa tutucaz demektir...eh bu şekilde yapılacak takımın da amaca ne kadar hizmet edeceği tartışılır bence...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
giritli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla