Yalnız Mesajı Göster
Eski 23-03-2007, 11:40   #6
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Alıntı:
ulash tafarından gönderildi
ishak abicim tebrik ederim.hayırlı olsun.
ben de sınava girerken biraz stres olmuştum ama,-şu anki sistemi bilmiyorum-hiç çalışmadan girip almıştım belgeyi.biraz formaliteden bi sınavdı çünki
güle güle kullan

Arkadaşlar, sevgili Ulaş'ın dediği gibi ''öyle gözümüzde korkutulacak'' bir sınav değil.Zaten sınav komisyonuda ''astığı astık/kestiği kestik'' bir komisyon gibi de davranmıyor.Yani bu işe gönül verenin azıcık bir gayret ile ''Amatör Denizci Belgesi'' adı verilen bu kaptanlık belgesini alabilir.Burada önemli olan şu:

Bize sınavı yapan komisyon başkanı sınava başlamadan ilk önce, belki 15 dakika bize , hepimizin aşık olduğu ''DENİZ'' hakkında bilgi verdi.Denizin şakaya gelmiyeceğini;denizde nasıl davranılacağını bilmeyenin ''deniz üstünde'' yaşama sansının olmayacağını yaşadığı örneklerle anlattı.Nasıl ben sürücü kursuna giderek ''B sınıfı ehliyet'' aldım diye artık ''tam olarak Şoför'' olmadığım gibi; bu işinde aynı olduğunu bize örneklerle anlattı.Yani tekneyi ,alınacak olan bu belgenin kullanmayacağını;işin bizde ve kendimizi yetiştirmemizde olduğunu iyice bize bellettiş oldu.

Navigasyon bilgisi bilmenin önemini;rüzgarı ve havayı okumanın çok çok önemli olduğunu tekrar tekrar yaşadığı olaylarla bizlere izah etti.
Kendini yetiştirmeyen bir kaptanın, kendisi ile birlikte taşıdığı yolcuların da hayatlarının son bulmasına neden olabileceği hususu üzerinde önemle durdu.

Yani ben belgeyi aldım; eeeeee paramda var.Eh artık bu hafta sonu bir tekne alayımda denize açılayım ....diye bir şey yok.

Benim tavsiyem, eğer bir gün imkanım olurda tekne işine de bulaşırım diyenler var ise; ileriki dönemlerde bu işlerin prosedürleri daha da masraflı ve karışık olmadan bu belgeyi almakda yarar var diyebilirim.Çünkü, araba ehliyeti gibi bir belge...Yani geçerlilik süresi sınırı olmayan bir belge.Bir defa alınıyor ve işlem tamam..
  Alıntı Yaparak Cevapla