Konu: nisan 1
Yalnız Mesajı Göster
Eski 01-04-2007, 15:49   #4
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

İsmail abi,balığın bu en kıt zamanında bizlerin ''göz zevkini'' doyurduğun için sana sonsuz teşekkürler. Fakat senden ricam şu olacak,fotoğraf makinandaki bu güzel fotoları bilgisayarına yükledikten sonra,bir dosya içinde bunların boyutları küçültmen gerekir.Esas fotoğrafı değilde,onunla bire bir aynı olan,fakat kapladığı alan daha küçük olan fotğrafı siteye yüklersen bizler tarafından seyredilmesi daha kolay olacaktır.Sanırım etrafındaki gençler sana bu hususda yardımcı olacaklardır.Zira ben 13 yaşındaki oğlum burak'dan öğrendim.

Sana esas söylemek istediğim ayrı.Lütfen söylüyeceklerimi yanlış anlama ve sana akıl veriyormuş gibi de sakın değerlendirme....Sen bizlerin büyüğü ve abimizsin....Neyse lafı uzatmadan konuya geleyim...Sevgili abim,balığın bu en kıt olduğu zamanlarda bile 41 kere maşallah senin av meran çok ama çok bereketli....Emin ol başda ben olmak üzere o fotoğrafdaki kaba lidaki/çupralara baktıkça ağzımızın suyu akmadı desem yalan olmaz....Ve aklımdan geçen şu oldu.....Keşke imkanım olsada şu İsmail Beyin merasına birde ben kendi ekibimle ziyaret etsem diye düşünmedim değil....İlla velakin,buna şu an ne vaktim nede imkanım var...Diyeceksin Ki, buyrun gelin.. başım üstünde yeriniz var....Diyelim geldik...Daha sonra benimle beraber gelenler,sonra aynı yere kendi tanıdıkları ile geleceklerdir..Sonra o senin gözbebeğin ve bol verimli yören ne hale gelecek biliyormusun....

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Amacım,abime bir dost tavsiyesi.Ve yörenin her zaman temiz ve doğal bir şekilde hep seni sevindirmesi....... Eeeee, şimdi sen veya başka arkadaşlar diyebilirler ki,
bu sitede neden buluşuyoruz...veya burada buluşmanın anlamı ne...Bu yazdıklarım belki yanlış olarak değerlendirilebilir...Ama benim için ''direkt adres'' verek nokta şeklinde yer tarif etmek yanlış....
Ben bu fikire yıllardan beri gittiğim yerlerin, yoğun talep görmesi ve her gün gittikçe pis hale gelmesi üzerine vardım.

Hepimizinde bildiği gibi internet denilen bu sanal ortam,insana oturduğu yerden sadece parmak ucunu oynattığı halde bir sürü bilgiye ulaşmasını sağlıyor.Yine hepimiz biliyoruz ki,Bir çoğumuz hem bu amatör balıkçılık sitesine hem de başka bir çok amatör balıkçılık sitelerinede üye.Dolayısıyla mevcut bir bilginin bir çok insana yayılması böylece daha da kolaylaşıyor...Bu defa çok çokgündeme gelen yer,haliyle cazibe merkezi haline gelecektir....

Bakın, geçenlerde yerli, belgesel kanalımız Yaban Tv'de amatör balıkçılık üzerine kısa bir açıkoturum gibi bir program izledim.Programa katılan ve amatör balıkçılık denilen işi gerçekten profesyonelce yapan ve bu işden de anlayan bir konuşmacı ''direkt nokta şeklinde'' adres veren yaklaşıma kesinlikle karşı çıktı.Kendine göre o yörede yaşayan balık populasyonun nasıl etkileneceğinden tutunda ekolojik çevrenin nelere maruz kalacağına kadar konuyu dili döndüğünce anlatmatya çalışdı.Paylaşılması gerekenin bilgi,tecrübe,deneyim ve av teknikleri olduğu ; mera tarifinin ise pek uygun olmadığını ısrarla savundu.

Neyse konuyu uzatmadan, balığın bu kıt zamanında TAM 14 ADET al yanaklı,Türkan ŞORAY dudaklı,hemen hemen hepimizin hasta ve hasret olduğu balıkları bize gösterip Nisan 1 yapan İsmail hocama teşekkürler diyorum.
  Alıntı Yaparak Cevapla