sevgili can+selim ve diger amatörler
Sevgili can kardeş öncelikle bana sorduğun (misina) konusuna geç yanıtlıyorum
özür dilerim bu aralar canım sıkkın açıkçası forum sayfalarına da ve dahi interneti
bile açmak istemiyor. sorun..son zamanlarda ... balık avına gidemiyorum..
neyse can kardeş misina ya gelince ..kefalde önemli
1--- kullanabildiğin en ince ve en sağlam misinayı kullanacaksın.
2--- ve dahi havanın durumuna ve bulundugun ortamdaki atmosferin rengine göre
(mesela 0,16 kullanıyorsan) 0,16 dan ((duman rengi+şeffaf+gök mavisi))gibi renkleri
bulundurursan verim daha iyi olur mesela hava kapalı yağmur yok gökyüzü gri
bu durumda duman renkli mesinayı kullan / hava çok bulutlu ama yoğun beyaz bulut var.. şeffaf kullan . hava berrak açık ama gökyüzü belirgin mavi..o zaman
da gök mavisini kullan... yani kendini balığın yerine koy... suyun altından yukarıya bak neyi göremiyeceksen onu kullan?zira kefalde sana yakın düşünüyor...maalesef...
tekne hızından bahsetmişsin ... tam olarak alıyamadım ama söz konusu egede tabiri ile sırtı marmarada tabiri ile uzun olta ise sonuçta etçil saldırgan balıgı kandırmak...ve iğneye atlamasını sağlamak..bu balıgına göre değişir.. egede levrek
avında at/çek yaptıgın ((mesela rapala)) suyun üstü ile 50cm ye kadar aşagıya inecek hızda yani bu ortalamada ki hızda makinanı sarsan yada tekneye yol verirsen ki zaten kıyılarda geziyorsun...verim alırsın.(görülmüş ve denenmişt.r)
marmarada olay farklıdır bir lüfer veya kofanada tekneden daha derin sulara inilir.
hız biraz daha fazladır..
su üstü akdeniz lampuka avında tekne hızı dahada fazladır...
vs
sn Selim kardeş senin soruna da bende bir cevap vermek isterim
kefal yerine göre
1*ekmek2*un hamuru sert3*un hamuru çamurgibi yumuşak4*vanılyalı un hamuru5*kırmızı/yosun kurdu6*sardalya7*hamsi* gibi benim aklıma gelen ve yıllar içinde kullanıpta kefal tuttuğum yemler.. tabii yeri ve zamanı çok önemli
ayrıca kıbrıs tipi olta sisteminde iğneleri ayrıca kamufle etmekte yarar var derim...
ve yine ilave ederim.... çok durgun olan anlarda yüksek basınç altında ki ortamlarda ..deniz çarşaf gibi ise .. kefaller boş/boş agızları dışrda dolaşırlar...kefale boşuna gitmeyin...hava hafif esintili olsun..ki verim alasınız.
kolay gelsin
|