Kürşat merhaba ben Ayrancılarda ikamet ediyorum ve 2/3 senedir bu kıyıları dolaşırım sana en yakın zamandaki deneyimlerime dayanarak bilgi vereyim.
*Urla sapagından seferiye gelene kadar kara tarafında 2/3 tane kapalı iç su var sezon içinde uygun zamanda sazan ve tatlısu kefali alınabiliyor.
*-seferihisar sıgacık taki mezarlık önü kayalıkları mutlaka kefal yapar arada sarpa/karagöz vs kefali ekmekle alabilirsin /ancak hava rüzgarsız yada hahif..kuzey/k.batı gibi olacak yani durdugun yerde karadan esecek.
tam karşısındaki balıkhaneye gelmeden yalıların önü ki yine aynı koya bakıyor..
iri sarpa ve karagöz+kefal yapar..
*-karakoç deresi kara tarafındaki demir yaya köprüsünün tam altı dipten iri kefal/kırmızı kurt+hamur.
*-urkmez taraflarında 9 eylül .üniv. kampının ve yanındaki otelin ''T'' iskeleleri kefal/mırmır/ levrek yapar. yine kafal için ekmek ve hava karadan esecek. levrekte ise sabah çok erken ve akşam geç vakit günün başlangıç ve bitim saatleri ..
yem kurt/sardalye/
*-gümüldüre kadar olan sahillerde mesela gümüldür balık hanesindeki kayalıklardan dış taraftan
mırmır tutuluyor iç tarafta kefal ve levrek var kalabilirsen gece sardalya ile liman içinden levrek alınabilir.
*-gümüldür (tahtalı) deresi kış ayları hariç sular ısındımı deniz kefali/tatlısu kefali/ve çok iri sazan yapar (sezon içi avlanmak kaydı ile) yem hamur ve kırmızı kurttur balık dipten yer çok hassas şamandra +ince misina ister kepçeyi unutma
*-daha aşagıda azmak/deniz atı deresi ayını formasyonda..
*-maydanoz koyunda istikrar yok
*-yonca köyden suya girmek kaydı ile(dize kadar) 3 gün önce 2 kg kadar ekmek içi ile kefal tuttum
*zeytinköy den duyumlar var mırmır olarak
*-pamucak taki koltuk tabir edilen yri tam bilmiyorum ama balık çıkıyormuş..
*-kuştur beton iskleleri havasına göre mırmır ve kefal yapar..
herhalde bu kadar yeter
(tüm bu detaylar 37/2 sayılı sirkülerdeki hususlar a uymak kaydı ile verilmiştir)
|