Alıntı:
gokseldbuga tafarından gönderildi
Ben neden bu forumu ve insanlarını seviyorum. Belki hatırlarsınız bu "sirküler avcılığı" konusunda daha önce de yazılar yazmış rahatsızlığımı açıkça dile getirmiştim, hatta bugün gene bu "sirküler avcılığının" bir örneğini okudum ama hele şükür bu sefer duyarlı bazı arkadaşlar özeleştiri yapmayı bilmiş, (başka bir forumdan bahsediyorum) .
Bu olayın üstüne şimdi Onur'un mesajını okudum, nazik , kırmadan , önyargısız, uygun bir dille uyarısını sunmuş,(yer belirsizliği olmuş olsa da, umarım tarih uygundur) teşekkür ederim kardeşim.
|
Gökselcim rica ederim kardeşim gayet güzel özetlemişsin...yer konusunda belirsizliğimiz vardı ama Mardin olduğunu öğrendik...zaman konusunda da
12/nisan/2007 de tutulduğunu biliyoruz...bu tarihte sazanın tutulmasının yasak olmadığı illeri yazıyorum (Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van)...sazan ile ilgili avlanılan yerin yani göl,nehir,akarsu,dere,özel avlak olmasının bir önemi yok...sirkülerde sadece belirli iller için yasak dönemlerden bahsedilmiş...yani yasak olan dönemde hiçbir yerde tutamazsın demişler...