Alıntı:
bdağdeviren tafarından gönderildi
Kıyıdan balık avcılığı yapan arakaşlar. Oltalarınızı denize sallayıp beklerken bu sistemen sizin için balıktutar.
Gerekli Malzemler;
Tutacağınız balığa ve yeme göre iğne 6 adet
100 lük misana beden için
60 misana kol için
60 lık misinaya oltalar bağlanır kol uzunluğu bir kulaç
sonra En ucata 5 kulaç boşluk verilip ,bedene sıralanır iğneler arası 3 kulaç .
Oltanız hazır Şimdi.
İğneleri yemleyin oltanın en ucuna irice bir balon şişirip bağlayın.
Bu sistemin çalışması için en can alıcı durumu RÜZGARIN KARADAN DENİZE DOĞRU ESMESİdir. Çünkü balonu bıraktığınızda rüzgar balonu açığa doğru sürükleyecek ve ineleri çekerek açığa götürecer böylece 6 yüzen iğneniz avcı balıkları bekleyecek. Hadi Rasgele......
|
Bülent'in dediğini ben yerli av kanalımız '' yaban TV'de '' seyrettim.....Yanılmıyorsan Marmara bölgesinde kullanılıyor.Olay şu:
Kişilen bir yarım ada gibi yerde bulunuyorlar....Market poşetlerinden daha büyük bir poşete takımın ucunu bağlayıp, bırakıyorlar...Yalnız, arkadan o kadar çok kuvvetli rüzgar esiyor ki, akıllara durgunluk...Arkadan esen bu rüzgar haliyle büyük çöp poşetini balon gibi havalandırıp uçuruyor ve denizin içine konduruyor....Takımı yavaş yavaş saldıkça için hava ile dolu poşette takımı haliyle açığa sürüklüyor.....
Yani karada dururken bir nevi bir nevi paragat serilmiş oluyor....Poşet rüzgarın şİddeti ile ha bre denizin içinde suya temas ederek ileliyor...ilerliyor.....Daha sonrada saldıkları takımı tekrar geri toplamak için tersine işlem yaparak takımı gei toplayıp saldıkları makaraya bu defa sarıyorlar.
Çıkan balıklar yüzey ve orta su balıkları....Benim gördüğüm balıklar....Palamut,uskumru vb idi