Yalnız Mesajı Göster
Eski 23-04-2007, 21:08   #7
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Onur'um, balığın yeme iştahla basması olayı fırtına öncesi değildir....Benim bildiğim fırtınalı havalardan sonra ''deniz kalmaya'' başldığında o olay olur derler di büyüklerimiz...

İşte bundan hareketle 1-2 dakika internette gezinerek, büyüklerimizden öğrendiklerim doğru mu diye araştırdım....Aşağıdaki linkte de balığın çıkacak fırtınayı önceden hissettiğini ve ''fırtına çıkmadan önce'' kendini garanti ve güven almaya çalıştığını anlatan bir çalışma var....Bu çalışmayı okuduktan sonra aşağıdaki satırlar dikkatimi çekti ve buraya kopalıyorum....

......
Bazen de bir yengecin, pavuryanın karnının altına bir taş parçası alarak ağırlaşmaya çalıştığını, nadir olarak görebildiğiniz balıklarında telaşlı bir şekilde yol aldığını gözlersiniz.

.........

Not: yıllardan beri balığa giderim ve her gittiğimde de ilk defa deniz görüyormuş gibi elimden geldiğince denizi gözlemlemeye çalışırım..Yukarıdaki satırları okuduktan sonra, bu hafta sonu billur gibi berrak ve çarşaf gibi dümdüz deniz kıyısında gördüğüm şey aklıma geldi...Kıyıdan hemen 1 - 2 metre mesafede deniz içinde yer alan kaya-taş parçaları üzerine yapışık olan deniz kestaneleri dikkatimi çekmişdi.Nedeni ise , tüm sahil boyunca bir çok deniz kestanesi gördüm ve işin ilginci hepsinin üstünde yarım leblebi büyüklüğünde minik minik taşlar olmasıydı.Cahilliğimi bağışlayın. ...Sayısız defa deniz kestanesi gördüm ve hiç çekinmeden de elimle yerinden çıkartarak çok defa da tutup süs eşyası yapmak için yerlerinden çıkarmışdım....Ama, ilk defa, sanki işi gücü olmayan bir kişi denize girmiş ve hemen hemen bütün deniz kestanelerinin o sert dikenlerinin üstüne benim gördüğüm minik minik taş parçacıklarını yerleştirmişlerdi...Nasıl diyeyim, sanki deniz kestaneleri adeta kendilerini kamufle etmeye çalışmışlar yada sanki değişik bir görünüme girip süslenmeye çalışmışlar gibi geldi bana...Yada yukarıda yazılı bulunan ifadeler çerçevesinde kendilerini çıkacak fırtınaya karşı kamufle etmeye çalışıyorlardı allah bilir...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Bu mesaj en son " 23-04-2007 " tarihinde saat 21:25 itibariyle Uzm.Dr.Rastgele tarafından düzenlenmiştir....
  Alıntı Yaparak Cevapla