Yalnız Mesajı Göster
Eski 10-12-2005, 05:40   #3
uzman
Kaptan

uzman kullanıcısının avatarı

Mein Blıkçısı hikayesi çok etkileyici doğrusu Can. Bu tür şeyleri nerden buluyorsun anlamıyorum. Tebrik ederim seni. Bu arada hikayedeki bir gerçeği de ön plana getirmek lazım. "zengin bir kütüphane..." metni çok önem taşıyor bana göre. Serkanın dediği de yadsınamaz. Tabii ki bizim forumdaki arkadaşların bilgileri ve görüşleri çok büyük değer taşıyor.
Ben farklı bir noktaya değinmek istiyorum. Tüm balıkçılık literatürünü inceleme şansımız yok. Zaten buna gücümüz ve zamanımız da yetmez. Tüm takımları edinme şansımız da öyle... Peki ne yapmalı o zaman? Bana göre bir konuda ihtisaslaşmak daha doğru gibi geliyor. Nasıl ki baş ağrısı için nörolog, kadın doğum için jinekolog ve kas iskelet sistemi için de fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanına gidiliyorsa, balıkçılık konusunda da bir tür veya en fazla bir iki tür üzerinde yoğunlaşmak daha doğru olur. Örneğin ben sazanı tutmak istiyorsam, bu balığın özellikleri, barınma yerleri, yem tercihleri ve bunu yakalamak için gereken takımları öğrenir ve kullanırsam sazan yakalarım. Sazan olan her yerde de şansım yüksektir. Amaaa, eğer sazan tutma takımlarıyla başka bir türü de yakalıyorsam bu tam bir Mein balıkçısı şansı diye nitelenmelidir. Bilimsel değildir, tesadüfidir. Tesadüfler de sık tekrarlanmazlar....
Saygılarımla...

BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM...
A.R.B.
uzman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla