Yalnız Mesajı Göster
Eski 11-12-2005, 21:52   #25
uzman
Kaptan

uzman kullanıcısının avatarı

Misinanın kalın olması yanında kepçenin de bulunması tabii ki balığı çıkarma şansını arttırır. Fakat 4-5 kiloluk yayından söz ediyorsak bu doğru. Eğer 5 kg ı aşan bir yayın ise konu bunlar da değil. Yakaladım dersem yalan olur. 10 kilo civarı bir yayının çıkarılış mücadelesine tanık oldum. adamlar kalın misina kullanmışlardı. Balığın çıkarılması yarım saati buldu sanırım. Misinayı sal çek sal çek adam yoruldu. Ellerine oturan misinanın acısı da yüzünden okunurken bir yandan da buraya yazamayacağım küfürlerle acısını dile getiriyordu. Bu yüzden balık tutarken ben mutlaka yanımda kalın bir eldiven bulunduruyorum. Olur ya şans bu bakarsın böyle bir yayın da bizim oltaya geliverir.
Aslında yayın su yüzeyine çıkıp da ışığı ve insanları görmezse kafa atan bir balık değil diye biliyorum. Bunun gerçek olup olmadığını da merak ediyorum. Kimisi yayının kıyıya çıkarılmasında görülme noktasında acele etmeyi, kimisi de sakin olmayı öneriyor. Ve kanca ile su içindeki yayın alınmalıdır diyorlar. Sizce bu düşüncelerden hangisi doğru?
Saygılarımla....

BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM...
A.R.B.
uzman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla