Yalnız Mesajı Göster
Eski 29-05-2007, 08:34   #4
mufi
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Alıntı:
orca tafarından gönderildi
muvaffak abi,

aldigim duyumlara gore, sirkulerdeki bu degisiklikte, en azindan kapulukaya barajinin yasakli listesinden cikmasinda Ankara menseli Rastgele-Der'in calismalarinin etkisi buyuk.

Yani demem o ki, sizin, benim, Ahmet'in, Mehmet'in bireysel cabalari bu tip konularda maalesef yetersiz kalmaktadir. Ama organize olmus bir Sivil Toplum Kurulusu'nun, kurumsal kimlige sahip bir baski unsuru olarak etkisi bireysel girisimle kiyaslandiginda hayli yuksektir.

Orgutlenmek, derneklesmek konusunun ne kadar onemli olduguna iyi bir ornektir bu degisiklik...
Onurcum yanlız şu varki yukarıda bahse konu baraj dogal hayatı koruma veya milli park sınırı içide ise yine izin yok...ona bakmak lazım..
2,si dernekler yasasını kabaca bir gözden geçirdimde biz tür site üyleri için biraz zor bir olay yani en az 7 kişi ile kurulan bir derenegi 20 kişi ile de kursan yarın öbür gün çıkabilecek bir sorun ki bunu halen yaşıyoruz burada.
derneğe zarar verir ve belkide dağılmasına sebep olur. bu durumda ortaya konulan emekler+yasal işlemler+ve maddi destek hepsi boşa gider.sadece kurucuların degil üyelerinde aynı kafada olması gerekir.
bence sende bir dernekler yasasını oku bak bayagı işlemleri avar..
dernekten amaç bence öncelikle güçlü bir mali taban olacak ve üyelere her türlü yardımı kolaylıgı yapacak. genel amaç bu türkiyede. en basitinden izmirde yada istanbulda kurulan bir amatör balıkçı dernegi elazıgdaki üyesine orada bulamadıgı bir malzemeyi veya malzemeleri ucuz fiata temin edip üyeye ulaştırması./zorda kalan bir üyeye el uzatması/ daha da ile gidip mali gelir getirecek bir yatırım yapması. vs.ayrıca bu dernege ilk kuruluşta maddi manevi destek saglıyacak birkaç saglam paralı özel kuruluşta olmalı.hem reklamı yapılsın bu pencerelerden hemde üyelere faydası olsun.Ayrıca şuna pek inanmıyorum ki bir amatör balıkçı derneğinin sulak alanların kurutulmaması
konusunda yasal kurumlara yaptırımı olsun.bunları engellesin.. yasa koyucunun ve takipçinin 1 kişinin de dilekçesine ne cevap veriyorsa derneğinde yazısına aynı cevabı verir kanatindeyim. baksana her gün tv kanallarında neler izliyoruz.
tüm türkiyeye izletilen bir olumsuzluk ait oldugu kurum tarafından düzeltiliyormu?? hayır. aynen devam.
  Alıntı Yaparak Cevapla