Valla rüzgar2 arkadaşı çok sevdim. Dobra bir arkadaş. Bazıları gibi ben karımdan korkmam edebiyatına girmemiş. İyi bir evliliğin "balık avına çıkmak için" yollarını çok nefis ifade etmiş. Ben bunların üzerine bir şey daha eklemek isterim çok önemli. Balığa gitmek için çaktırmadan hazırlanıp onları pikniğe götüreceksiniz. Ama ırmak, deniz veya göl kenarı seçin. pikniği yaparken "yaw madem su kenarındayız şu oltayı atiim de boş durmasın..." deyip atacaksinız. Fakat uzağa değil. Hani kolay tutulan balıklar vardır ya onlardan bir tane tutacaksınız ivedilikle. Tabii onun heyecanlıyla eşiniz bu işi denek isteyebilir. Muhtemelen de isteyecektir. İşte işin püf noktası burda. İlk balığı yakaladığı an virüsü kapmıştır. Artık aşı maşı kar etmez. Bu olayın ardından artık siz ona "Yaw avrat ne anılıyon şu balığa ger hafta gitmekten?" diyebilirsiniz.
Valla benim taktik buydu. Şimdi evde hanım ve iki oğlum (biri 10 diğeri 6 yaşında) herkesin bir oltası var.
Saygılar....
|