Yalnız Mesajı Göster
Eski 21-12-2005, 23:46   #4
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

Merhaba;

İstanbul tarafı için kışın 5 mm ince gelir sanırım ama içine 3 mm bir yelekle sorun belki bir ölçüde çözümlenebilir. hava önemlidir ama sert havada da sakin bir koy bulup suya girilmez diye birşey yok tabii ben geçen haftasonu gidemedim ama bu haftasonu 10 derece civarı bile olsa hava gitmeye niyetim var. (elbisem 5,5 mm opencell, ama çeşme tarafında daldığım için yeterli olur)

ağırlık konusuna gelince... bence ağırlığın bu işe yeni başlamakla ilgisi yok. ağırlığı su içinde nötr (yüzer) kalabilmemizi sağlamak için kullanıyoruz. yani siz şu anda ağırlıksız dalarsanız, suyun içerisinde kalmak için harcayacağınız çaba nedeniyle dip süreniz çok kısalacaktır. ayrıca elbise dolayısı ile de kaldırma kuvveti normalden daha fazla etkileyecektir sizi. çünkü neopren malzemenin içerisinde küçük hava boşlıkları vardır ve bunlar sizi sürekli su üstüne iter. taş altı avlanmayı düşünüyorsanız bir noktaya kadar idare edebilirsiniz belki (ki bence o durumda bile ağırlık gerekli) ama agaşon yapacağım derseniz mutlaka ağırlık almanız lazım derim ben.

bir de güvenlik açısında bir şamandıra almanızı tavsiye ederim. Allah korusun ters bir durumda yerinizi belli eder. birinin gelip kafanızın üstüne demir atmasını da engeller. hem üzerine yedek malzemenizi de asabilirsiniz (örneğin bende apnea'nın şamandırası var, üzerine iki yedek zıpkın, yedek palamut vs, arabanın anahtarını bile koyabiliyorum )

malzemeniz arasında eldiven göremedim. kişisel tavsiyem bir eldiven de almanız yönünde. çünkü hem vücudun en kolay ısı kaybeden yerleri uç noktalarıdır (ayaklar ve parmaklar gibi), hem de taşa tutunma, palamut kaçırma gibi durumlarda yaralanmanızı önler.

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla