Yalnız Mesajı Göster
Eski 02-08-2007, 23:26   #17
freediver
Kaptan

Alıntı:
Selimiyeli tafarından gönderildi
Tarih: 4.08.2005 Saat: 11:38 Gönderen: gidasanayii

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Hoşsu ve Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Semih Salnur'un, Lahoz balığının ülke koşullarında yetiştirilmesi için yaptığı çalışmalar olumlu sonuç verdi.

Çipura ve Levrek'den sonra lahoz balığı yetiştiriciliğinin de alternatif bir tür olarak Türkiye'de yapılabileceğini açıklayan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Hoşsu, üreticiler için yeni bir gelir kapısı olacak lahoz balığı yetiştiriciliğinin, dünyada da yeni keşfedilmeye başlandığını ve Endonezya Bali adasında gerçekleştirilen Dünya Su Ürünleri Yetiştiriciliği Kongresi'nde ülkemizi başarıyla temsil etmenin haklı gururunu yaşadıklarını açıkladı.

Ege ve Akdeniz'de yetişiyor
Taşlık, kayalık, kum ve çamurlu diplerde yaşamlarını sürdüren lahoz balığı ülkemizde Ege ve Akdeniz kıyılarında 20-300 metre derinlikte bulunuyor. Levrekle aynı familyada bulunmasına rağmen, lahoz hızlı bir büyüme potansiyeline sahip.

tarihtende anlaşılacağı gibi 2 senelik bir haber....

Anilcim yukarida verdigim ilk link lahoz üretimi isletme plani digeri ise Tar.Köy Is.. Bak. destek kosullari.
ben bunun mümkün oldugunu kabul ediyorum.Ama malesef isletmecilerimiz daha fazla kar getiren tarafa yöneliyorlar.Ama ne yalan söyleyim bende olsam bende daha kazancli olani secerdim.

Insallah bu yolda birileri ön ayak olurda yetistirirler.Gridalar benim en hassas oldugum balik türü.Hele o 300-500 g. lik Gridalari tezgahlarda görünce gercekten cok üzülüyorum.

Selamlar
BIZ DENIZCIYIZ

Cumhur 1980
Berlin

Bu mesaj en son " 02-08-2007 " tarihinde saat 23:28 itibariyle freediver tarafından düzenlenmiştir....
freediver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla