Yalnız Mesajı Göster
Eski 13-08-2007, 12:51   #9
GevrekLevrek:)
Oltacı

Alıntı:
balıkcı tafarından gönderildi
İklim değişikliğinide nerden çıkartıyorlar oda merak konusu,bildiğiniz gibi dünya 5 milyar civarında bir yaşta acaba bu iklim değişikliğni ortaya atanlar dünyanın kaç senesinin hava rapaorlarını kayıt altına almışlar,son 100 senesinin yoksa200veya son 1000 senesinin,hadi diyelim son 1000 senesi kayıt altında,peki o zaman 5 milyarda kaçta kaçı oluyor bu son 1000 sene,belkide bu gibi olaylar belli bir periyotda dünyada gerçekleşiyordu,şu bir gerçekki daha insan oğlu dünya hakkında çok cağil,tabiki dünyamızın daha çok temiz tutuması her birimizin isteği ha o zaman arabaya değil eşeğe binmemiz gerek,elektikle değil mumla aydınlanmamız gerek yada doğalgazla değil kömür vs gibi ürünlerle ısınmalıyız,bu örnekleri daha çok artırabiliriz,modern yaşamanın getirdiği zararlarda mutlaka olacaktır,feleket tellalığı yapan bilim adamları bunları evvelden düşünüpte dünya insanının modernleşme anında dünyaya bu gibi zarar veren emisyon gazlarının yerine tabi olanları bulup insanlığa sunmaları daha doğru olurdu zanedersem.
Selim bey,
Benim fikrime göre bizim gezegeni yok etmemizin imkanı yok. Doğanın dengesinin bozulması, Antarctica daki kıta büyüklüğündeki ( ki zaten kıta olarak kabul ediliyor sanırım ) buzulun erimesi, California'nın, Hollanda'nın ve Çinin hatırı sayılır bir bolümünün sular altında kalıcak olmasının zararı sadece bize ve doğadaki diğer canlılara. Dünya'nın dengesi tarihte o yada bu nedenlerden dolayı bir kac kez bozuldu. Nesiller kayboldu gitti (bakınız dinazorlar.) Ama gezegenimiz sonunda dengesini buldu ve varlığına devam etti. Bu hassas dengenin tekrar, farklı nedenlerden dolayı, bozulması, bizim de soyumuzun tükenmesi ama gezegenin uzun seneler sonunda tekrar dengesini bulması hiç de uzak bir ihtimal değil. Bahsettiğim nedenler insanların neden oldugu seyler. Selim bey, biz dünyayı değil, kendi kendimizi açgozlülüğümüz, doymazlığımız, egomuz ve rahatlığa düşkünlüğümüzle yok ediceğiz. Ha biz bunu gorürüz görmeyiz bu ayrı konu...Ama benim acizane teorim budur efendim.