Yalnız Mesajı Göster
Eski 14-08-2007, 11:12   #7
kordelya
Çımacı

kordelya kullanıcısının avatarı

Varsayılan Kıyıdan Kalamar için alternatif takım

Merhaba arkadaşlar,

öncelikle foruma yeni (bugün) katıldığım için forum yöneticilerine teşekkür etmek ve herkese merhabalar demek istiyorum.
Şu an İskenderun'da askerlik yaptığım için balık avlama özlemimi yazdıklarınızı okuyarak giderebiliyorum, sağolun, ama Ekim 1 itibarı ile de denizlere tekrar döneceğim umarım.

Uzatmadan konuya geleyim, eşimle bilrlikte kıyıdan at-çek olarak uyuguladığımız ve güneş battıktan sonra gece boyu çok verim aldığımız çok basit bir düzeneği sizinle paylaşmak istiyorum. 1m 0.25 misinanın ucuna 30gr armut kurşun bağlayıp bedenin çengelli fırdöndüsüne takıyoruz. Bir adet kalamar zokasını da (özellikle dışı kumaş kaplı içi fosforlu plastik ve kırmızı pembe tonları sırtı desenli olanları tavisye ederim) 50cm lik 0.25 misinaya bağlayıp yine bedenin ucundaki çengelli fırdöndüye takıyoruz. Mutlaka fenerimizle zokanın fosforunu uyarıp atıyoruz.
Bu takım dipten sürünerek geliyor bu yüzden oltanın takılma ihitmalinin olmadığı yerlerde kullanılmalıdır. Ben ve eşim Antalya'da sayısız kalamarı bu şekilde yakaladık.

Saygılarımla
kordelya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla