en başta manisalı olarak bu ormanlarımızı yakanları allaha havale etmek istiyorum yeter artık yeter. manisa sipil dağı ile meshur bi yerdir... bu dağın belirli yerlerinde yangınlar cıktı söndürüldü gene cıktı yine söndürüldü en son yanmıyan bi yer kalmıştı oda manisada bulunan batı kışlanıın hemen dibinde bulunan tek ağaçlık kısıımdı,orasıda yandı nasıl olduysa hemde askeriyenin bölgesi şimdi spil dağında adam akıllı ağaçlık kısım kalmadı... yanmamış ağaclık alan olarak bir tek manisa-izmir karayolu(sabuncu beli) üzerinde bulunan ormanlık alan da yangın cıkmamıştı ve sonunda orayıda yaktılar.....köylülerin evleri kiraz bağaları hepsi yanmış vaziyette bide orman valiliği burası yerleşim birimi değildir bunu insanların yakması imkansızdır diye bişiler söyledi haberlerde,ben size söylüyorum bu yanan yerlere 10 sene villalar dikilir, Türkiye yavaş yavaş parselleniyor... o yanan yerlerde satılır...güzel fıstık gibi villalar gelir oralara.....
Manisada doktor olan fahretin er bir proje başlattı yediğimiz meyve cekirdeklerini güneşte 3-4 gün kurutup manisada belirli noktalarda biriktirme merkezleri var bu cekirdekleri oralara veriyosunuz ve sonra ekim-kasım-aralık aylarında manisa spil dağından yamaç paraşütçileri tarafından bu cekirdekler spil dağına sacılacak yanmış olan ağaçların yerine meyve ağaclarının cıkmasını düşünüyolar.... izmir ve diğer illerden baya bi destek geliyo arkadaşlar......
Bu mesaj en son " 17-08-2007 " tarihinde saat 09:28 itibariyle Emre tarafından düzenlenmiştir....
|