Yalnız Mesajı Göster
Eski 25-12-2005, 12:06   #9
balıkcı
Kaptan

balıkcı kullanıcısının avatarı

Alıntı:
Beysehirli tafarından gönderildi
Rüzgar2 Arkadasim, Amasya daki duruma üzüldüm. Bu katliam yapilmadan önce konuyu yerel basinda biraz kasimakiyi olur. Aci gün geldigin de de fotograflarini cekip ülke genelinde basina vermek lazim. Avrupa birligi hassasiyeti icinde yetkililer daha duyarli olabilirler. Üzücü olan kafa yapimizin böyle seyleri kendiliginden anlamaya müsait olmamasi. Baskiyla dayatmayla ancak birseyler yapan bir milletiz. Aslinda topyekün bir hareket baslatmak lazim. Beysehir gölünde sazanlarin havyarbirakma zamani cellatlar zipkinlarla sazliklardaki baliklari avliyorlar. Bizim kadar icsularina duyarsiz ülkeler herhalde Affrikada falan kalmistir. Almanyada sahipsiz 1 m2 su bulamazsiniz. Bütün akarsular, göller, göletler balikcilik derneklerinin kontrolü altindadir. Bu yapilanmaya bizim de gitmemiz lazim
Beyşehirli arkadaşım çok haklısın bu konuya türkiyedeki derneklerin el atması lazım bu dernekler hükümetle işbirliği yapıp iç sularımızı kontrol altına almaları lazım ama önce kendimize soralım türkiyede kaç tane dernek var almanyadan bahsetmişsiniz herhalde bu ülkede bulundunuz yada hala bulunuyorsunuz burada on bin nufuslu bir kasabada bile dernek mevcut hal böyle olunca kontrol daha kolay oluyor sazanları yumurtlama anında zıpkınla vuruyorlar demişsiniz almanyada bırakın yumurtlama zamanını zıpkınla av yapabilirmisiniz hayır çünki dernekler buna izin vermez benim başka bir yazımda canlı balıkla av eleştirmiştiniz (haklı olarak)benim gayem ilk önce arkadaşlara balıkavını kolaylaştırmak balık yakalamasını sağlamak çünki balık yakalamak isteyipte yakalıyamayan arkadaşların daha kötü yöntemlere başvurduklarını defalarca duydum,gördüm ayrıca 15-20 sene evvel almanyada,da canlı balık avı varmış zaten ve halen bir çok avrupa ülkesinde canlı balıkla av yapılıyor bu herhalde kişi ile ilgili çünki o zaman canlı kurt yada solucanla avlanmakta kötü bir örneğe girer diye düşünüyorum.

Bu mesaj en son " 25-12-2005 " tarihinde saat 12:16 itibariyle balıkcı tarafından düzenlenmiştir....
balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla