Yalnız Mesajı Göster
Eski 05-09-2007, 23:05   #4
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.
 
Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 30.08.05
Şehir: İzmir...
Mesaj Sayısı: 3.158
Varsayılan

Yeni başlıyorsan eğer benim sana tavsiyem ;
75 cm lik bi akvaryumla başlaman motorunun ve ısıtıcının kesinlikle olması.İlk başlıyacağın balıkların Lepistes , moli ve pilati'nin haricinde olmamasıdır.
Güzel görüntü alabiliceğin bir akvaryum yaratmak ve az balıkla başlayıp daha sonra çok balığa sahip olmak istiyorsan.Akvaryumuna belli miktar kumun yanında akvaryum taşları koyman çakıl taşları kadar oluyor ve yeni doğan yavrular direk aralara karışarak kendini koruyabiliyor.Akvaryumununa bitki koymanı tavsiye etmek isterim ama camda çok yosuna yol açıyor bunun için 2 tane vatoz balığına ihtiyacın olabilir. Beslemeye hamile lepistes dişiler alarak başlıyabilirsin 3 tane hamile lepistes dişi 1 tane erkek 2 tane plati dişi 1 tane erkek 3 tane moli dişi 1 tane erkek ile başlarsan gerçekten ileride çok sayıda balığın olur benim öle olmuştu akvaryumumundaki yavru saklanması için yarattığım özel aksesuarlar sayesinde 100 tane balığa kadar çıkmıştım 75 cmlik akvaryumda bile..

Bide 2 adet çöpçü balığı almanı öneriyim sana dipte fazla birikinti olmamasını sağlıyor hemde çok tatlı hayvanlar görüntü açısından gerçekten çok etkililer..

Bundan sonrasıda senin onlara göstereceğin yakın ilgiden oluşur.Unutma her hayvanın sevgiye ihtiyacı vardır..

Saygılar.
__________________
0 Rh (+)
ANIL ÜNALAN
EŞREFPAŞA/İZMİR
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla