Yalnız Mesajı Göster
Eski 16-10-2007, 16:06   #6
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Alıntı:
asu tafarından gönderildi
Merhaba Fatih,

Melanur avı yazından bugün hayli faydalandım. Çok teşekkürler! Öncesinde suyu yemlemeyi hiç denememiştim. Misinasız kıbrıs olta ile Bodrum'da 2 saat içinde 3 melanur aldım. Ama tek başıma! Üstelik ekim ayında; hava buzzz... Suda hareketsiz beklemek işkence! Bir de dülger yakaladım bugün dip olta ve sülünes ile. İlk kez karşılaşıyorum. Balık o kadar korkunç ve çirkin ki, iğneden çıkarmaya cesaret edemedim.

Yaklaşık 2 hafta önce, Seferihisar-Sığacık açıklarında balıkçı teknesiyle açıldım ve yaklaşık 4 kilo gopez çektim. Oldukça iri ve lezzetlilerdi.Yem olarak çim çim kullandım. Gopez'in tam mevsimi... İlgilenenler için; en fazla akşamüstü 4.30-6.00 sularında ve yaklaşık 30 m. derinlikte bir suda, 15-20. kulaçlarda aralıksız çektim. Bir kez 5 iğnemin 4'ü de dolu geldi. Çim çim'li ellerimden kayıp kaçırdıklarım da cabası.

Balıkçılardan o bölgenin ve mevsimin balığını, uygun misina-iğnesini ve balığın hoşlandığı yemi ve doğru saati öğrenmek her zaman mümkün. Geriye tekneyle açılmak ve oltayı en dibe sallamak kalıyor. Yaklaşık 2 m. yukarı çekiyor ve bekliyorsunuz. Balık vurmadıkça yukarı çekerek farklı derinliklerde bekliyor, olmadı biraz daha yukarı çekerek denemeye devam ediyorsunuz. Sonunda mutlaka sürünün dolaştığı derinliği tespit ediyor ve oltanın gerisini sarıp sürekli aynı boyu sallıyorsunuz. Gelsin balıklar... Yem yetişmiyor vallahi! Rastgele...
Hoşgeldiniz aramıza
Gopez, izmarit gibi balıkların avında sübye yada kalamarın bacaklarını yem yaparsanız 5 iğne değil 10 iğne bile baştan sona dolar

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla