20 ekim 2007 cumartesi günü için ,5 arkadaş benimle mercan avlamak için anlaştılar.sabah saat 0700 da limandan ayrılarak 30dk lık yoldan sonra av mahaline geldik, av çok güzel başladı ufaklıda olsa 2 li v, 3 lü mercanlar gelmeye başladı.tam ağzımı açtım iyiyiz balon yok diyeki ,arkadaşlardan biri bağırmaya başladı ,usta yetiş ben bunu çekemiyorum diye,oltayı elime aldımki sağlam birşey aşağıda,yavaş yavaş yukarıya çekmeye başladım ,birazdan göründüki bizim baş belası BALON.balığı içeri aldıktan sonra şöyle bir tartım 2.5 - 3 kg gelir. ( balon gelmeden öncede rauf abiyi ardım gel güzel mercan var diye, daha sonra pişman oldum ama!.abi kusura bakma.). bizim balon savaşı tam gaz gidiyor,2 balık , 3 balık takıma elvada,gelsin yeni takım.5 arkadaş toplam 30 un üstünde takım kaybetti,tabi bende nasibimi aldım 2.5 tkm.ben toplam 4 ad ,1 - 3 kg lıkbalon aldım ,arkadaşlarda aynısı 4 ad aldılar= 8 ad balon, tabiki bu yukarıya alabildiklerimiz. arkadaşlar bu balığın ağzı sanki yankeski WMC KARBON iğneyi kırdı,( hatıra olsun diye rauf abiye verdim.).arkadaşlar ,size bir hatıram: mayıs ayında ,bir arkadaşım kayık almış hayırlı olsuna yanına gittim,dediki denizde 350 li ğineli paraketem var beraber toplayalım,gittik başladık toplamayaarka arkaya iğne kesikleri gelmeye başladı 15 kadarını çabuçak bağladım fakat sonu yok gibi,malesef öyle oldu toplamda 138 iğne yok.olmaz böyle şey ,emekte zamanda,parada gitti.bu balon balığı oltacıların kara kabusu oldu ,kesin buna bir çözüm bulunmalı. aklıma gelmişken limana döndüğümde bir balıkcı arkadaşa takılarak ,şu seninkileri bağlasana kesipbiçti diye , oda elinde bir tava bana gösterdi,hemen yanına gittim tadına bakmaya, inanın hiçde fena değil beyaz ve lop etli. hepinize balonsuz rastgelsin..
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]