Alıntı:
Rauf tafarından gönderildi
Anıl tebrikler ama av hakkında teferruat yok hani bunun oltası hani bunun yemi lambuka konusu hassas bi konu afiyet olsun.
|
Sevgili Rauf hocam bu aralar bu yörede özellikle durgun havada lambuka alınıyor...Seninde bildiğin gibi bu balıklar avcı ve yırtıcı balıklar..Dikkatini çeken ve hareket eden her şeye saldırıyorlar.
Bizim Çeşmden çıktığımız tekne ile geçen hafta oldukça durgun bir havada dibden mercan alırlar iken bu balıklar inip çıkan takımlara başlamış dürtmeye..Arkadaşlar bunun üzerine hemen dipde yer alan 200 gr lık kurşunu çıkarıp dibe daha yavaş inecek çok küçük bir kurşun ile teknenin altından yaklaşık 6-7 metre altından göre göre/seyrede seyrede yaklaşık 20 tane üzeri almışlar...Arkadaşın dediğine üstleri başları ve tekne kan içinde kalmış....Ben fotoğraflarını gördüm aynen Sevgili Anıl ların tuttuğu gibi ...Sanırm her ne hikmet ise bu ara bu yöredeler....Ama mesela biz dün Yine aynı yörede dik ama bize hiç denk gelmedi...
Sayın hocam bana göre sözün özü, bu tür süreki balık sürülerinin ardından seyehat halinde olan bu balıkların denk gelmesi ve alınması tamamen tesadüf....Çünkü, bizim yerli balıklarımız gibi belirli bir bölgeye bağlı olan sabit balık değiller....
Anıl'cığım bereketli olsun...Bir defa seneler önce Mordoğan dan
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adlı sitenin sahibi Sevgili Cem LİMAN BEY ile çıktığımızda bu balıklardan dönüşde sırtı çekerken denk gelmiş ve pek bilmediğim için eve götürüp de yememişdim...Nasıl lezzeetli mi...?