Yalnız Mesajı Göster
Eski 13-11-2007, 20:05   #2
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Yılmaz abi benim ihtisas alanımdır bu konu ama ne kalamar nede sübye pek zeki hayvanlar değil yada daha doğrusu yem görünce dayanamıyorlar oburlar.
Kullandığın kalamar zokalarının renkleri ve içlerindeki fosfor oranı avda etkili olur.
Normalde bu balıkların avı gece olur densede. öğlenden sonra güneşin batışına yaklaştıkça dahada fazla av veriyorlar yeme daha iştahlı saldırıyorlar.
Zoka olarak kırmızı ve tonları genelde daha etkili oluyor.
1-2 püf nokta bunlar genelde tek gezmeyen balıklar sübye biraz daha yerleşik kalamar daha gezgindir. Kalamar yakaladığında acele aynı bölgeye atıp çekersen sonuç daha iyi olur. Sübyede ise acele etmene gerek yok yeter ki aynı yere atmayı başar ardı ardına çekersin.
Av ile ilgili anlatımı daha önce yapmıştım. Onun linkini ekliyorum ordan konunun ince ayrıntılarını öğrenebilirsin.
Tabi bütün bunları söyledikten sonra balıkların huyunun suyunun yöreden yöreye değiştiği ve benim tecrübelerimin senden çok uzaklarda izmirde iş yaptığını unutmamamız gerekli. Yinede denemekte fayda vardır diye düşünüyorum. Umarım yararlı olur kalamar tavayı yerken aklından beni geçirirsin
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla