Bak kardeşim bu illete 12 yaşlarında başlayıp 36 yaşında bırakabilmiş bir arkadaşın olarak bunu bırakmanın yegane ilacı nefs ve irada ve birazda inat.ben bunu becerebilenlerden biriyim.nasıl bıraktığımı bağzan kendim bile inanamıyorum niye dersen aynı beceriyi yemek yeme veya perhiz hadi moda deyimiyle diyette başaramadım,başaramıyorum.
Benim sigarayı bırakma hikayem biraz uzun sıkılırsanız okumayın gücenmem
bağzısı derki insan hasta olduğu zaman canı sigara istemez işte tam o zaman bırakacaksın dediler tamam dedik bir hafta gırip oldum canım değil sigara yemek yemek bile istemiyordu sigarayı bıraktım ama hastalık gecince yine sigaraya esir düştük ictik.Bir arkadaşım dediki -Öyle zıp diye sigara bırakılmaz azar,azar bırakacaksın her gün paketten bi tane cöpe at .evet haklı dedim ve uyguladım bu sefer saatleri beklemeye başladım tabiki yine olmadı fiyaskoo
bir sabah yataktan öksürerek kalktım öyle böyle değil uzun ,uzun aha dedim şimdi b.... yedin (geliboludaki namaz saatini bekleyen ihtiyarların kahvede otururken uzun,uzun öksürdükleri aklıma geldi)şimdi bırakmada görelim dedim ve bırakıyorum dedim.Calıştığım fabrikada cok samimi bursalı bir arkadaşım var tezgahın başına gidince müjdeyi verdim her şeyimizi paylaşıyoruz yaaa Lenn mıstık ben bu gün sigarayı bıraktım.dedim bana- hassss......tir dedi

Arkadaş haklı kimbilir kac defa sigarayı bırakıyorum demişimdir

bu laf bi ağırıma gitti işi inada bindirdim .hemen dün sardığım sigaranın boynuna ip gecirdim makinanın tepesine astım.eve gelinve kuş haneme inip oradada hazır olan sigarayı duvara caktım.eve cıktım poli uretan köpüğü uydum icine sigarayı yerleştirdim altına (meftaya fatiha) diye yazdım yani hülasa nerede en cok bulunuyorsam bu mereti hep karşıma koydum.mücadele 3 ayı zor 6 ıncı ayında yemekten sonra bir sene sonrada hic aramadım.onu öyle bir sildimki bağzan icki sofrasında bağzen balıkta bir sigara yakarım (ama duman kücük dilimden ileri gitmez)onunla alay ederim.Benim hikayem bu lakin sigara banada kötülük bırakarak gitti beni 78 kilodan 120 kiloya getirdi buda başka bir konu.

selam ve sevgilerimle nefsimize hakim olabilirsek ne mutlu.