Sevgili İshakbey.Bende sigarayı bırakmak için epey bir uğraş veriyorum.Bence sigarayı bırakmak tedavi veya başka emitasyon malzemelerle değilde beyinde bitecek bir iş diye düşünüyorum.Mesala ben bir yıldır kendimi şartlandırdım.Şöyleki biliyorsunuz sabah kahvaltısından sonra sigara içmek tiryakilrr için en büyük keyif. Ben bunu kaldırdım.İş yerine giderken yanıma 4 sıgara alıyorum.(İkram edilen sıgaraları içmemek kaydıyla)İlkini saat 11 de yakıyorum.İkincisini 2 de Üçüncüsünü 4 de Dördüncüsünüde 5 de içiyorum.İki sigara arasında ben bunu bırakmadım nasılsa şu saatte içeceğim diyorum.Biliyorsunuz sigarayı içmek 3_4 dakikalık bir keyif canım çok isterse üç dakika sonra bitecek nasıl olsa deyip erteliyorum.Akşamda yemekten sonra 1 adet içiyorum.Bu şekilde azalttıktan sonra kendime güvenip her an bırakabilirim diye düşünmeye başladım.Benim size tavsiyem;Bir anda bırakamıyorsanız şayet,azaltarak bırakmayı düşünün.Ben bir anda bırakmayı denedim.Hatta 2 ay kadar sürdü.Fakat kendimi çok mutsuz hissediyordum.Birde beynim hep dolu gibi geliyordu.İnşallah birkaç ay sonra ben sıgaraya veda edeceğim.Azaltmanın çok faydasını gördüm.