Yalnız Mesajı Göster
Eski 22-01-2008, 09:45   #17
barikant
Oltacı

Alıntı:
askinyanal tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
teşekkür ederim rauf abi,
mümkün oldukça avlarımızı paylaşmaya çalışıyoruz.
abi bi şey dikkatimi çekiyor.bu sitede ya balığa giden yok
yada paylaşmıyolar.bu konudaki düşüncelerini bilmek isterim.
saygılar.
Merhaba,

Sitede balığa gidip şimdiye kadar paylaşmayanlardanım. Çoğu zaman işten güçten vakit bulamıyorum. Bulduğumda da üşeniyorum galiba Ama bundan sonra daha fazla paylaşmaya çalışacağım. Burada balığa giden ama yazmayan bana göre çok kişi var.
Bu arada ben de sürekli Uzunada'ya giderim. Foça'dan açılırım. Uzunada gece çok daha verimli av verir. Geçen gittiğimizde çipura, mercan, karagöz, köpekbalığı, vatoz, mıngri, kolyoz, yani anlayacağınız her türden balık aldık. Ama gece.
Gündüz de çok ilginç bir olay başıma geldi. Foçaya dönüşte deve boynu civarında sabah demir attık. kimimiz yattı. 2 kişi de olta attık. Bir süre sonra teknenin etrafında papağan balığı sürüsü su üstünde daireler çizmeye başladı. Ama çok yakından geçiyorlar. Öyle yaptım olmadı, böyle yaptım olmadı. Oltaya gelmediler. Ben de zıpkını alıp tekne başına geldim. İlk atışımda birinivurdum. 2 kg. kadardı. sonra bir daha uğramadılar zaten. Kısmetse bu hafta fotoğraf makinesini de alacağım yanıma. Böyle anlatınca olmuyor. belge her zaman lazım. Herkese rastgelsin.