Yalnız Mesajı Göster
Eski 24-01-2008, 09:15   #57
arm59
Miço

arm59 kullanıcısının avatarı

Alıntı:
Awesome John tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Tabiki var.... bir bardak suda bile oluyor... ay çekimi suyun üstünde büyük etkisi var.. vucütlerimizin 98% su ondan dolun ayda insanlar şaçmalıyor..

Tabiyiki büyük okyanüz gibi büyük 5 metere düşüş ve çıkışlar yok marmarda... ama balığım "yemlenme saaltleri etkiliyor" ve balık avcılar olarak hepimizin not etmemiz gerek bir faktör.... "en ömenlisi akıntı başlatıyor" ve onu bir doğru hesaplarsan .. bir tuturursa.. o zaman 2 saat içinde balığın yakalayıp (hemde iri balığı) eve gidersin...

Öbür türlü bekle anam bekle.. amelelik.... ben eskiden ameli gibi günlerce beklerdim.... boşa gitmiş yanlış yönlendirilmiş eşek inattı...

şimdi... hesap kitab ile hareket etmeye öğrendim... oh bey dünya varmış!
evede otur maç seyret doğru zamanda git (prime time) al balığını gel eve...
Artık kıyada çürümek yok.

her yörenin hesabı ayrı...
genel kural var ama her zaman tutmaz... bazı yörelerde farklı.. ama yinede genel kural derki "yükselişin son 2 saati... düşüşün son iki saati" on hesap ile yola çıkıp sonra kendi tecrubelerinle ince hesab yaparsın...
Asım abi senin anlattığına göre biz medceziri göremeyecek kadar küçük oluyor Türkiye de ama akıntı konusu mantıklı geliyor çünkü bazı zamanlar değişik akıntılar oluyor hiç daha önce bir çetelesini tutmadım. Ama bundan sonra akıntıyı hesap edeceğim. Rüzgarların esiş yönüne göre balık olup olmayacağını az çok biliyorum.
Birde Levreklerin bölgeye göre hep aynı saatlerde avlandığını gördüm. Yani bir bölgede saat 22:00 de canlı yem yiyorsa ertesi günde Saat 22:00 de canlı yem yeme ihtimali %90 oluyor. Senin düşüncen ne?