Konu: 03.02.2008
Yalnız Mesajı Göster
Eski 06-02-2008, 00:09   #37
C@feran
Çımacı

C@feran kullanıcısının avatarı

Ellerinize sağlık avınız için tebrikler.Benim sorum şu olucak.Hepimiz amatör ruh taşıyan insanlarız.Bu işi profesyonel yapanla amatör yapan arasında ne fark var. Birisinin önüne sirküler konuluyor.... diğerinin önüne hiç bir sınır konulmuyor Tatlısu olayındada aynı durum var.Oltayla avlanan amatör balıkçıya bırakın limitleri bazı barajlara girmesine izin verilmiyor.Nedeni ise o barajın kooperatifce kiralanması....Kiralayan şahıslar balık yasaklarına rağmen ağını güzelce atıp havyarlı balığı şehir tezgahlarına pazarlıyor.kilosunuda söyleyim
sazanın kilosu 2 ytl
kadifenin kilosu 0,60YTL
turnanın kilosu 3YTL
liste böyle uzayıp gidiyor...
Neye göre amatör balıkçı...Neye göre Profesyonel balıkçı....
Ben buradaki bazı kişilere katılmıyorum.Ben tatlısuda günlük limitimi aşsam ve desemki bende profesyonel kart var desem kim bana bir şey diyebilir ki...???
Adı üstünde burası amatör balıkçılık sitesi amatör insanlar paylaşım yapıyor.Sitemizde profesyonel balıkçı olsa ve hergün yüzlerce kilo balığın resmini koysa bu hoş olur mu Anlayan anlamıştır umarım.Limitleri aşıpta bende profesyonel kart var demeyelim.Yoksa amatör balıkçılık adına kimse bir kazanç sağlamamış olur.

Bir insanı doyurmak istiyorsanız, ona hergün bir balık vermeyin.. ona balık tutmasını öğretin!!!
C@feran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla