selam murat kardeş.saati deniyorum ama ayarlarını iyi yapmak gerekiyor.bulunduğum bölge hem enlem hemde boylamda 36 da.saat dilimi ise +2 . ben bu saat dilimini bi kaç hafta önce keşfettim

daha doğrusu böyle bir ayarın oldugundan haberim yoktu

uzatmayayım saat işe yarıyor bence en azından saatte balık yoksa asla balık alamıyorum.hos bu bendende kaynaklanıyor olabilir ama..

çok denedim saatte balık yoksa bir tane bile balık tutamıyorum...
eger saatte balık varsa işte orası biraz muallak.tuttuğumda oldu tutamadığımda.yani saatte balık varsa tutma olasılıgımız var.tabi buda tecrübe işi....ben çok tecrübeli değilim açıkçası..

aslında bizim bu saat sanırım ASIM CAN abinin bahsettiği med cezir takvimi.ben internette aradım.bulamadım.olsaydı burada büyük olasılıkla paylaşılırdı.
gelelim kötü habere

MUHAFFAK (mufi) abinin açtığı med cezir konulu başlığı okuduysan orada bu takvimin bizim sularımızda pekde fazla işlemediği anlatılmış.ben çok inanmadım ama kaynak sağlamdı.yani med cezir takvimi daha çok büyük denizlerde işlermiş.ben inanmadım dediğim aslında çok bilgiğimden değil ama izlenimlerime göre bizim iskenderunda bile med cezir hadisesinde koca koca kayalar kayboluyor.aslında bence bizim saati ASIM CAN abiye sormak lazım o bilir gibi geliyor bana.neyse benden bu kadar.kalın sağlıcakla..