Konu: tanışma
Yalnız Mesajı Göster
Eski 19-02-2008, 13:53   #25
balıkcı omer
Tayfa

selamın aleyküm murat murat kardeşim kışın sazan balığı havalar sıcakta olsa kıyıya pek yanaşmaz daha çok ılık ve oksijeni bol olan orta suda bulunur.bunun için dip oltası ile avlanırsan daha verimli olur ikili köstek yap .kullandığın kancalar bana göre çok küçük 0.1 yada 1.numara kanca kullan çok küçük kanca ile büyük balık tutmak biraz zor olur tabi bu bana göre ben sazan avında 1, 0.1,0.2,0.3 nolu kanca tercih ediyorum 3,4,5,nolu kancalar büyük balığın azından çıkıyor.mantarlı oltada tercihini 3 nolu kısa palalı kanca ile yaparsan daha sağlıklı olur.bulunduğun göletde kaplumba çok olduğunu yazmışsın kaplumba hamuru sever ve yer buna çok dikkat et şimdi ikili dip yap konserve mısır al 5 kg.kuru mısırı haşlayıp şişir ve göletin hafif dik yamaçlı derin olan yerine git oraya şişirmiş olduğun mısırla bolca yemleme yap eğer akşamdan yemleme yaparsan daha randıman alırsın yemlemeyi yaptıktan sonra hazırlamış olduğun üç yada dört dip oltasına konserve mısırları tak mısırın büyüklüğüne göre kancalara tak ve at kardeşim (dardanel mısır kullan) rastgele.hemen olmasada devamlı yemleme yaptığın bölgede mutlaka güzel ve iri balık alacağına eminim.selamlar.

ÖMER FARUK EREKMEKCİ 1960/SAMSUN
BALIKCILARIN EFENDİSİ

(AYIPSIZ DOST ARAYAN DOSTSUZ KALIR)
(MEVLANA)
balıkcı omer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla