Alıntı:
balıkçı89 tafarından gönderildi
Balık beslemek,akvaryum kurmak o balıkların büyümesini beklemek üretmek bunlar tamamen sabır işi ve akıllı işi olmadığını biliyorum  .Ben ilkin babamın lepistesleri ve kılıçlarıyla başladım.Her ay yavruluyolardı.SOnra japon falan derken çikletlerle tanıştım.Tabi aldığım ilk çiklet albino zebra  nerden bilecektim çok üreyen ve kimsenin sevmediği bi balık olduğunu.Neyse onları balık beslemeye henüz yeni başlayan arkadaşlarıma dağıttım sonra malawi dikkatimi çekti yunus, sarı prenses, yaşayan kaya besledim onlardan sonra green terror onlardan sonra ateş ağızlar geldi onları baya besledim hatta yavru bile aldım.Onların yavruları verip elimde bi tek anaçlar kaldı.Sonra en görkemli göllerden biri olan tangayika gölü balıklarından lelupilerimi aldım 2 ay oldu alalı 2cm boyundaydı aldığımda şu 6 cm boyundalar.Şu an onlarla çok mutluyum fakat önümüzdeki bir ay içinde 60 litre bitkili bir akvaryum kurup sadece bitkili bir tank olucak.İçindede belki 3-5 tane neon da besleyebilirim.
saygılar;sevgiler
|
Evet bitki akvaryumları görsel olarak gerçekten çok güzel oluyor.Biyolojik dengeyi oturtmak da bir o kadar zor.İlgilenecek bol vaktim olsa, kesinlikle ben de yapardım.Bitkilerin arasında gezinen neonlar gerçekten güzel bir görüntü oluşturuyor. Sonuçta, sabah servise yetişmek için acele ederken anca akvaryumun ışığını açıp yem veriyorum ve sabah iştimasını alıyorum

Akşam da gelince yine yem faslı.Vakit oldukça inceliyorum durumlarını, hareketlerini.Arada bir PH ve Nitrat durumlarını kontrol, haftada bir %25-30 dip çekimi ve su değişimi.Çok canım isterse bir-iki ufak dekor değişikliği..Bu şekilde büyüyo yaramazlar.
İleride ise daha farklı şeyler yapacağım.Daha büyük bir tank, küçük ve tek türlük bir aile.(calvus, frontosa vb.)...
