Alıntı:
hamurabi tafarından gönderildi
Tago ben iş geregi cok fazla tüketiyorum ve artık almıyorum,artı petrol fiyatlarına gelince anladıgım kadarıyla USA nın bir oyunu,en azıldanda Türk petrol şirketleri kazansın ama bu iki dünya devinin satışları düştügünde mutlaka ama mutlaka bir seyler yaparlar ve bakarsın hükümete baskıyla vergilerde düşebilirler,ben böyle düşünüyorum.sanırım cok sey kaybetmiyor ve kaybetmeyiz
|
Türk petrol şirketleride amerikaya bağımlı malesef, Türkiye kendi petrolünü çıkarmıyor, var kaynak ama bu konuda amerikaya bağımlı kalmayı tercih ediyor, politik sebeplerden ya da birilerinin cebine para akıyor artık orasını bilemiycem. O nedenle ister TOTAL den alın benzininizi isterseniz Türk Petrol'den ya da başka bir Türk firmasından, deponuza giricek olan benzin Türkiyenin Merkezi petrol rafinelerinden gelicek yine. O nedenle şundan almayın bundan alın yerine bu tip bir hareket ancak ve ancak hiç kimse hiç bir şekilde benzin ya da akaryakıt almazsa etkili olabilir. Bu da günümüz şartlarında hemen hemen her işimizi arabalarımızla yaptığımızdan, ya da belediyelerimizin yeterince toplu taşımaya önem vermemesinden dolaylı olarak kendi araçlarımıza bağımlı kalmamız neticesinde pek mümkün bir durum değildir malesefki. O nedenle en kritik dönemeç elbetteki diğer arkadaşımızın dediği gibi VERGİ İNDİRİMİ. Bu da vergi yerine başka kaynaklar bulunamadıkça çok zor bir durum. Saygılar...