Merhaba;
Ben kefal avı için, bizim salıncak adını verdiğimiz aşağıdaki takımı kullanıyorum. Oturup sizler için çizdim. İnşaAllah anlatabilmişimdir.
Bu takım için iki mantar arası 1.5 metre idealdir. Mantarlar; ağır zargana mantarıdır. Mantarlardan yalnızca birini de ağır yapabilirsiniz. Tercih sizin.
0.25 misine ile standart beyaz düz iğneleri 7 cm'lik boylarda salma olarak bağlıyoruz. ben 9 adet bağlarım.
Yem olarak da, bir avuç kalın uzun çubuk makarna'yı kaynatırım. Piştikten sonra bir kaba koyar götürürüm. Çubuk makarna tam iğnenin şeklini alır ve balık direk olarak iğneyi ısırmak mecburiyetinde kalır. Kaçarı yoktur. Aynı yöntemle hamura veya ekmeğe gelen tüm balıklar özellikle de sarpa kaçırılmayacak şekilde yakalanır.
Avlanan yere göre şamandıralar ekmek ile kamufle edilebilir.
Bu takımda A) ve B) olarak işaretlenen salma araları; mantarlardan mümkün olduğunca uzak tutulmalıdır. Çünkü; bilirsiniz kefal akıllı bir balıktır. Mantarlar ne kadar uzak olursa yeme o kadar fazla yaklaşır. Eğer çok uzun bırakılırsa atmakta zorlanılacağı için miktar kararında bırakılmalıdır.
Hepinize rastgele