Beni bu konuda bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
İnsan ego'su; olağandışı ve işe yarar davranışları sebebi ile takdir edilmek, onure edilmek ister. İnsanlara değerli olduklarını ve yaptıkları işlerin önemsendiğini, takip edildiğini hissettirmek çok önemlidir.
Düşünün ki; olağanüstü şeyler yapıyorsunuz, herkesin gözü önünde.. Ama etraftakiler kayıtsız kalıyor.. Ne acı ve hatta garip bir durum..
Gidip bir sırtını sıvazlamak, helal olsun bee demek, keşke bizde yapabilsek demek... bizden hiçbirşey kaybettirmez. Bunu söylediğiniz kişi(ler) yaa gördün mü ben işte adamı böyle yaparım da demezler. Yani sizi küçük de düşürmezler..
Daha medeni olmalıyız, daha sosyal, birbirimizi pohpohlamayan ama takdir ettiğimizi, sevdiğimiz beğendiğimizi söylemekten utanmayan sıkılmayan..
Çoğumuz, hemcinslerimizin başarılarını takdir etmeye çekiniyoruz. Sanki üstünlüğü ona kaptıracakmışız, ortada bir parsa var da, ondan payımız eksilecekmiş gibi..
Sadece fikirlerimi söylüyorum, ukelalığımızı bağışlayın.
Şu arkadaşa bir ulaşayım. Yaptığı mücadeleden haberdar olduğumu, çok takdir ettiğimi ve birşeye ihtiyacı olup olmadığını sorayım.. Adam "Yahu birileri beni takip ediyor, demekki doğru yoldayım, bana destek olanlar var, boşa kürek sallamıyorum!" desin.
Saygı ve selamlar.