Çok Enteresan
Alıntı:
xnode tafarından gönderildi
Teşekkürler, ancak; Çanakkale'de Alman Tümenleri'nin, Rus askerlerinin ve Arap mücahidlerin, Çeçen ve Çerkes vatandaşların da Osmanlı askerleri ile aynı safta emperyalistlere karşı savaştığını unutmamalıdır. Hatta binlerce ermeni'de bu savaşta yitirilmiştir maalesef
Çanakkale bir Türk savaşı değil, Çokuluslu Osmanlı İmparatorluğu'nun savaşıdır. Yanısıra bilindiği üzere Çanakkale Savaşlarında Osmanlı Kuvvetleri Başkumandanı Alman Ordusu Generali Liman Von Sanders'tir ve savaş planlarının önemli bir kısmı ile istihkamlar Alman subaylarınca çizilmiştir.
Allah ruhlarını şad etsin.
|
Almanların silah ve cephane destekleri ile Liman Von Sanders'in de komutanlığını(başkomutan değil) biliyorum ama Rus Çarlığı , Sırp Krallığı düşmanımız olarak karşımızda idiler.Çanakkale Savaşında ölenler olsaydı burada da İngiliz,Fransız ve Anzac Birlikleri'nin olduğu gibi "Anıt"ları olurdu.Ayrıca yanımızda savaşta bizimle şehid düşen bir Alman da bilmiyorum  .Arap olarak hangi ülkeden bahsettiğinizi anlamadım ama "arap mücahitler" ile ilgili bir bilgim yok açıkçası. 
Bu mesaj en son " 29-06-2008 " tarihinde saat 00:58 itibariyle Teaser tarafından düzenlenmiştir....
Neden: Eksik kalan kelimeler
|