Yalnız Mesajı Göster
Eski 29-06-2008, 14:57   #9
Teaser
Kaptan
 
Üyelik Tarihi: 06.11.07
Şehir: Çanakkale
Yaş: 54
Mesaj Sayısı: 375
Question

Az da değil 2 tümen alman askeri ; niye resmi kayıtlara geçmemiş de bizim vatanımızda öldükleri ( asla şehitlik mertebesini hakketmemişlerdir kanımca çünkü savaşa katılmamıza sebeplerin başında gelirler) halde niye resmi kayıtlara geçmesinler ki? Çünkü 21 yaşındaki Yahya Çavuş 63 er ile "destan" yazmışlar ki o sırada halihazırda 2 tümen bizim yanımızda silahlarıyla alman askerleri olsa herhalde çok başka mucizeler yaradılır idi.Savaş alanlarını hiç gezdiniz mi bilmiyorum ama tümen büyüklüğünde asker sayısını barındıracak kadar siper kazılacak alanlara çok fazla da müsade etmiyor coğrafi koşullar.Yani meydan muharebesi yapılacak olsaydı ilk başlarda karaya çıkan anzac'lar karşısında pek de şansımız kalmazdı.Zaten "ilk" karşılayanlar genellikle yerli halk ve Çanakkale'de askerlik yapanlar ki düzenli ordu gelene kadar Şehid oldular.Bir de şu "arap mücahitler" konusunda bir kayıt gösterirseniz sevinirim.
Ama o zamanlarda Çanakkale'de yaşayan Yahudi , Ermeni ve Rum vatandaşlarımız da bu savaşta atalarımızla birlikte Şehid oldular.Onlar da bizim vatandaşlarımız ve şehitlerimizdir.Zaten o sıralarda Çanakkale'nin (merkezinin) çoğunluğu ecnebi kökenli vatandaşlarımızdan oluşmaktaydı.
__________________
Nedim Yıldırım-1970/Çanakkale 0 Rh(+) Pozitif

DUR YOLCU , BİLMEDEN GELİP BASTIĞIN BU TOPRAK, BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR.

EĞİLDE KULAK VER BU SESSİZ YIĞIN ,BİR VATAN KALBİNİN ATTIĞI YERDİR.

Bu mesaj en son " 29-06-2008 " tarihinde saat 15:07 itibariyle Teaser tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Cümle ilavesi
Teaser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla