Yalnız Mesajı Göster
Eski 29-06-2008, 15:29   #10
xnode
FCR/SGR
 
xnode kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 14.06.08
Şehir: İzmir
Mesaj Sayısı: 989
Wink

Alıntı:
Teaser tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Az da değil 2 tümen alman askeri ; niye resmi kayıtlara geçmemiş de bizim vatanımızda öldükleri ( asla şehitlik mertebesini hakketmemişlerdir kanımca çünkü savaşa katılmamıza sebeplerin başında gelirler) halde niye resmi kayıtlara geçmesinler ki? Çünkü 21 yaşındaki Yahya Çavuş 63 er ile "destan" yazmışlar ki o sırada halihazırda 2 tümen bizim yanımızda silahlarıyla alman askerleri olsa herhalde çok başka mucizeler yaradılır idi.Savaş alanlarını hiç gezdiniz mi bilmiyorum ama tümen büyüklüğünde asker sayısını barındıracak kadar siper kazılacak alanlara çok fazla da müsade etmiyor coğrafi koşullar.Yani meydan muharebesi yapılacak olsaydı ilk başlarda karaya çıkan anzac'lar karşısında pek de şansımız kalmazdı.Zaten "ilk" karşılayanlar genellikle yerli halk ve Çanakkale'de askerlik yapanlar ki düzenli ordu gelene kadar Şehid oldular.Bir de şu "arap mücahitler" konusunda bir kayıt gösterirseniz sevinirim.
Ama o zamanlarda Çanakkale'de yaşayan Yahudi , Ermeni ve Rum vatandaşlarımız da bu savaşta atalarımızla birlikte Şehid oldular.Onlar da bizim vatandaşlarımız ve şehitlerimizdir.Zaten o sıralarda Çanakkale'nin (merkezinin) çoğunluğu ecnebi kökenli vatandaşlarımızdan oluşmaktaydı.
Resmi olarak adlandırdığınız kayıtlar, Cumhuriyetin ilan edilişi ile imha edilmiştir. Bu kayıtlardan 40 vagon arşiv ve 3000 adet mikrofilm bulgaristana ot fiyatına satılmıştır. Bugün hala Bulgar arşivlerinde yer alan bu mikrochipler, türkiye cumhuriyetinin tüm ısrarına rağmen verilmiyor.

Çanakkale'yi avucumun içi gibi bilirim. Çanakkale savaşı da benim bitirme tezimdir. Söylediğim gibi Çanakkale savaşının istihkam mevkileri Alman genelkurmayı ve Osmanlı genelkurmayı ile birlikte çizilmiştir. Bu savaşta Osmanlı kuvvetleri de bizzat Alman Genelkurmay Başkanı Liman Von Sanders tarafından yönetilmiştir. Savaşta birliklerin dağılımından savunma stratejilerine kadar zaten Alman birlik yönetimi görülebilir. Örneğin belki bilmezsiniz; Osmanlı ordusu Çanakkale savaşında 4 adet uçak kullanmıştır ve bu uçaklar Alman uçaklarıdır Yanısıra Koca Yusuf'un ateşlediği top da, Alman yapımıdır.

Yeni kurulan Cumhuriyet, kendine ideolojik bir yol çizmek zorunda olduğundan; Çanakkale savaşı da başarılı bir obje olarak yanıltıcı olarak kullanılmıştır. Maalesef yakınçağ tarihinde bu türden çok fazla yanlış bilgi vardır. Sultan Vahdettin konusu, Çerkes Ethem konusu, Anzavur Ayaklanması, Memenen Olayı çarpıtılarak anlatılan konulardır.

Size çok daha enteresan bir şey söyleyeyim. IInci İnönü savaşı diye bir savaş vardır. Zafer olarak anlatılır. Ancak bu savaş kaybedilmiş bir savaştır. Bu savaş sonrasında Kuva-i Milliye birlikleri Ankaraya geri çekilmek zorunda kalmış; bunun üzerine M.Kemal Paşa; İsmet inönüyü saf dışı bırakarak tüm sorumluluğu üzerine almış ve Meclisten Başkomutanlık talep etmiştir.

Resmi tarihe pek inanmayınız Maalesef yalanlarla doludur.
__________________

Lütfen avcılık, balıkçılık ve su ürünleri ile ilgili genel sorularınızı özel mesaj ile sormayınız. Herkesin yararlanabilmesi için konular içinde soru yöneltiniz...


Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan

Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

xnode Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla