Yalnız Mesajı Göster
Eski 30-06-2008, 00:11   #11
Teaser
Kaptan

Question

Ben şahsen uçak olayını 3 sene öncesine kadar bilmiyordum.Hatta boğazı geçen denizaltıları da .Bunları Tolga adlı bilgisayarcı arkadaşım bana (kayalıklarda denizi seyrederek) yaptığımız bir muhabbette anlatmıştı.Hatta en çok savaş uçağı düşüren alman pilotu da.Diyelim ki bunlar (Sırplar,Ruslar ve Arap mücahitler )tamammıyle doğru.Peki bu bilgilere siz olmayan arşivlerden ve Bulgaristan'a ot fiyatına satılan bilgilerden mi ulaştınız.Ben bunu "teori"den öteye göremem.Özür dilerim.Çünkü savaşı yaşayan "canlı ağızlardan" da bu konuya dair bir açıklama duymadım ve herhangi resmi ( yabancı da olabilir) yayın kaynağından ne okudum ne de izledim.Anzac dedelerden 2 tanesi ile konuşma fırsatım olmuştu.Ama zaman kısıtlı olduğu için sadece çıkartma ile ilgili bilgiler alabilmiştim.Öyle şeyler yazdınız ki ben bunları yabancılardan değil de hep Türkler'den duydum.Yani şehir efsanesi şeklinde.Eğer bu tür herhangi bir kaynak var ise lütfen sununuz."Tez" demek "bilimsel kesin sonuç" anlamını taşımaz .Ama tezinizdeki kaynaklarınızdan benim gibi merak edenler de faydalanabilir.Aksi halde bu durum sadece kafa karıştırmaya yarayacaktır.2. İnönü Muharebesi ise bambaşka bir tartışma konusu ve doğrusu hiç bilgim yok diyebilirim.Sadece Lise'den kalma bilgiler.
Bir de Koca Yusuf derken Seyid Onbaşı mı demek istediniz?

DUR YOLCU , BİLMEDEN GELİP BASTIĞIN BU TOPRAK, BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR.

EĞİLDE KULAK VER BU SESSİZ YIĞIN ,BİR VATAN KALBİNİN ATTIĞI YERDİR.
Teaser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links