Bana kızmış olabilirsin.Bunu doğal karşılarım.Bize yıllardır bazı olayların yanlış veya taraflı anlatıldığını biliyoruz.Bazı gerçeklerin de anlatılmadığını tahmin edebiliyoruz.Çünkü savaş psikolojisinin insanı ve milletleri ne kadar yoldan çıkarabileceğini bile kestiriyoruz.En azından son zamanlarda bu tür şeyleri Afrika da , Irak'ta da gördük.Ama "gerçek" denen şey göreceli maalesef.Kişilere ve toplumlara göre değişebiliyor.Kaç ülkenin vatandaşı kendi tarihi gerçeklerini biliyor da onlara dayanarak lobiler oluşturuyorlar sizce? Ben ce bu insanlık tarihinin değişmeyecek bir gerçeği ve hep de yaşanacak.Yoksa savaş denen şey yaşanır mıydı ki ? Hangi askeri inandırıp savaşa gönderebilirsiniz ; aklı olan ve gerçekleri objektif değerlendirebilen ?
Televizyonlarda Ermeni Sorunu ile ilgili tüm Avrupa'ya "arşivlerimizi hepimiz açalım da gerçeği hep beraber görelim" çağrısının yakın zamanda yapıldığını çok net hatırlıyorum.Avrupa ne yapıyor."Hadi bakalım" mı diyor.O zaman tarihi herkes hatta tüm ülkeler istediği gibi alıyor.Bu da tarihi pozitif bilim olma yolundan uzaklaştırıyor.
İşte sırf bu yüzden sizden kaynak istedim.Eğer bu kaynaklara ulaşmak bu kadar zor ise bence sizde ulaşabildiğiniz kaynaklara biraz şüphe duysanız iyi edersiniz.Belki de farkında olmadan yönlendirilmiş olabilirsiniz.Bazı şeylerden bahsederken Kurtuluş Savaşı gerçeklerini de Çanakkale Savaşına kaynatmışsınız.Yani o bambaşka bir konu.Geçen Fatih Altaylı'da Nene Hatun'un başörtüsünün Kurtuluş Savaşının başlangıcı olduğunu da duyduk.Hatta Sütçü İmam'ın bu yüzden isyan ettiği.Bambaşka illerde olmasına karşın hem anlatanın gerçeği başka hem de Erzurum ve Maraş aynı şehir oluverdi.Herşeyin birbirine karıştırılıp herkesin kendi "amaçlı" gerçeğini dayatmaya çalışarak çıkarımlarda bulunulduğu bu ülkede özellikle dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.
Bu yüzden de biz Seyid Onbaşı , Yahya Çavuş ve en önemlisi Mustafa Kemal Atatürk gibi ulusal kahramanlarımıza sonuna kadar son gücümüzle sahip çıkmalıyız.Çünkü bu gün muasır medeniyetler olarak bildiğimiz bilim ve teknoloji ile donanmış ülkeler de bunu yapıyor ve bir adım bile geri gitmiyorlar.Başkalarının hele ki Sırp ve Rusya gibi düşmanlarımızın ( ki Goben ve Breslav'ın da Rusya'yı bombaladıkları için Ruslar düşmanımız olmuştu) bizim milletimize bu savaşta yardım ettiklerini söylemek kafa karıştırır daha da önemlisi bizim yerel ve ulusal kahramanlarınızı zayıflatmak dışında bir işe yaramaz.Peki bu İtilaf ve Müttefik kutuplaşmasında bu ülkeler hangi tarafta idiler ? Lütfen "tarihte bazı gizli kalmış gerçekleri gün yüzüne çıkarayım" derken yeni tarih yazılmaya çalışılmasın.O zaman herkes kendi şahsi tarihini yazar ve kargaşa yaratılır.Ki son zamanlarda bu konuda çok acayip "ardniyetli" çalışmalar ve girişimlerde bulunuluyor.Özellikle de sizler gibi tarih konusunda tez çalışmaları yapmış kişilerin buna sahip çıkması en büyük dileğimiz.Saygılar...
Bu mesaj en son " 30-06-2008 " tarihinde saat 13:49 itibariyle Teaser tarafından düzenlenmiştir....
|